• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Kalas > Köttbullar i sötsur sås

Köttbullar i sötsur sås

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, betyg: 3.00av 5)
Loading...
De här fettsnåla, delikata köttbullarna serveras i en kryddig sås och är perfekta som snacks till festen.
  • Förbereda 25 min
  • Tillaga 25 min
  • Betyg: baserat på 1 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 11 g
Fett: 21 g
Fibrer: 0 g
KCal: 338 kcal
KJ: 1413 kJ
Protein: 28 g
Mättat fett: 9 g
Salt: 0.3 g
Socker: 4 g

Ingredienser:(18)

  • Olja på sprejflaska
  • 750 g mager nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • ½ msk italiensk salladskrydda
  • 1 ägg
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk soja
  • 2 msk chilisås
  • 8 msk apelsinjuice
  • 2 tsk majsena

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 200°C. Spreja en plåt med olja. Blanda nöt- färs, ströbröd, italiensk sallads- krydda och ägg. Mal över svart- peppar. Blöt händerna med kallt vatten och rulla 18 jämnstora köttbullar av färsen.
Steg 2 Lägg köttbullarna på en plåt och ugnsstek 15 min. Kött- bullarna ska bli fasta och brynta men inte genomstekta. Lägg över köttbullarna i en grund ugnsfast form.
Steg 3 Blanda farinsocker, vinäger, soja, chilisås och 6 msk apelsinjuice i en liten kastrull och hetta upp försiktigt. Blanda resten av apelsinjuicen med majsena tills blandningen blivit slät och vispa ner den i såsen.
Steg 4 Rör om över låg värme tills såsen tjocknar. Häll såsen över köttbullarna och ugnsstek ca 10 min, tills de är genom- stekta. Lägg över köttbullarna på ett serveringsfat och skeda över såsen. Servera med tandpetare.
Print Friendly, PDF & Email

NYTTIGT & GOTT

Det finns både ljus och mörk soja och det går att använda båda i det här receptet. Om du försöker minska saltet i maten, använd soja med lägre salthalt.
  • On: December 19, 2012
  • In: Kalas, Nöt, Förrätter, Snacks
  • Comments Off on Köttbullar i sötsur sås

← Föregående recept
Kyckling Marsala

Nästa recept →
Lammracks i yoghurtmarinad

Liknande recept

  • Chèvreäpplen med ape...

    Smaken av smält getost, äpple och söt honung är ingenting annat än underbar! Desserten är inte bara god utan även...

  • Bullar à la peanut

    En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång...

  • Blåbärsmuffins med fil

    Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga...

  • Äppletarte med rönnb...

    Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad....

  • Äpplemuffins

    Visst låter det gott med saftiga muffins med en härlig smak av äpple? Och ännu godare blir det om du serverar lite...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken