De här fettsnåla, delikata köttbullarna serveras i en kryddig sås och är perfekta som snacks till festen.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 11 g
Fett: 21 g
Fibrer: 0 g
KCal: 338 kcal
KJ: 1413 kJ
Protein: 28 g
Mättat fett: 9 g
Salt: 0.3 g
Socker: 4 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 21 g
Fibrer: 0 g
KCal: 338 kcal
KJ: 1413 kJ
Protein: 28 g
Mättat fett: 9 g
Salt: 0.3 g
Socker: 4 g
Ingredienser:(18)
- Olja på sprejflaska
- 750 g mager nötfärs
- 1 dl ströbröd
- ½ msk italiensk salladskrydda
- 1 ägg
- Nymald svartpeppar
- 1 msk farinsocker
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk soja
- 2 msk chilisås
- 8 msk apelsinjuice
- 2 tsk majsena
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 200°C. Spreja en plåt med olja. Blanda nöt- färs, ströbröd, italiensk sallads- krydda och ägg. Mal över svart- peppar. Blöt händerna med kallt vatten och rulla 18 jämnstora köttbullar av färsen. | ![]() |
Steg 2 Lägg köttbullarna på en plåt och ugnsstek 15 min. Kött- bullarna ska bli fasta och brynta men inte genomstekta. Lägg över köttbullarna i en grund ugnsfast form. | |
Steg 3 Blanda farinsocker, vinäger, soja, chilisås och 6 msk apelsinjuice i en liten kastrull och hetta upp försiktigt. Blanda resten av apelsinjuicen med majsena tills blandningen blivit slät och vispa ner den i såsen. | |
Steg 4 Rör om över låg värme tills såsen tjocknar. Häll såsen över köttbullarna och ugnsstek ca 10 min, tills de är genom- stekta. Lägg över köttbullarna på ett serveringsfat och skeda över såsen. Servera med tandpetare. |
