• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Meny > Tillbehör > Tomatbröd

Tomatbröd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Soltorkade tomater som marinerats i kryddig lag är en förträfflig smaksättare i matbrödsdegar. Det här saftiga brödet är mycket gott att bryta till de flesta maträtter.
  • Totalt 2 tim
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 30 min
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(2)

  • ½ pkt (25 g) jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 75 g soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • 2 tsk matolja

Instruktioner:

Steg 1 Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till finger-värme, 37°C.
Steg 2 Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker och salt.
Steg 3 Låt tomaterna rinna av. Skär dem i tärningar. Tillsätt tomatbitarna och tomatpuré i degvätskan. Arbeta in det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
Steg 4 Häll oljan över degen. Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
Steg 5 Låt degen jäsa övertäckt ca 45 min på en rums-varm och dragfri plats.
Steg 6 Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda och dela den i 2 delar. Forma varje del till en stor, rund bulle.
Steg 7 Lägg bröden på en bak-pappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.
Steg 8 Snitta bröden med vass kniv och mjöla sedan ytan. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt dem kallna på ett galler utan bakduk.
Print Friendly, PDF & Email

SOM PORTIONSBRÖD

Baka ut degen till portionsbröd: Rulla ut degen till 2 längder. Skär varje längd i 8 bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa som ovan. Grädda bröden mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min.
  • On: December 19, 2012
  • In: Tillbehör, Matbröd & bullar
  • Comments Off on Tomatbröd

← Föregående recept
Scones med rivna grönsaker

Nästa recept →
Tortillabröd

Liknande recept

  • Myntasås

    Månadens mästerkock Åsa bjuder på persisk mat.

  • Cheddar- och jalapeñobröd

    Dessa goda och heta bröd tillagas i muffinspanna. I USA har matbröd ofta karaktär av muffins, även om de bakas med...

  • Müslimuffins med pek...

    Det är svårt att låta bli de här goda och nyttiga muffinsen som ger ett fiberrikt och rejält mellanmål.

  • Rödkålssallad med äpple

    Månadens Mästerkock Sara lagar vilt. Denna sallad serverar hon till hjortstek och jordärtskockspuré.

  • Varma smörgåsar med ...

    Goda varma smörgåsar som både går snabbt att göra och smakar ljuvligt

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken