Det här är en annorlunda lasagne – pastan varvas med en god svampsås och bakas i ugnen med ost.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 48 g
Fett: 14 g
Fibrer: 5 g
KCal: 411 kcal
KJ: 1718 kJ
Protein: 22 g
Mättat fett: 7 g
Salt: 0.5 g
Socker: 9 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 14 g
Fibrer: 5 g
KCal: 411 kcal
KJ: 1718 kJ
Protein: 22 g
Mättat fett: 7 g
Salt: 0.5 g
Socker: 9 g
Ingredienser:(6)
- 75 g margarin (60% fett)
- 2 msk vetemjöl
- 7 dl lättmjölk
- Vitpeppar
- 1 krm riven muskotnöt
- 1 hackad stor silverlök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 ½ liter skivad svamp
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- Flingsalt, svartpeppar
- 300 g färska lasagneplattor
- 2 ½ dl riven mozzarellaost
- 1 dl riven parmesanost
Instruktioner:
Steg 1 Hetta upp 2 msk margarin i en stekpanna på medel- värme och vispa ner mjölet. Sänk värmen och bryn ca 30 sek under vispning. Vispa ner lite mjölk i taget till en slät och jämn sås. Koka upp och låt sjuda ca 5 min under omrörning. Krydda med vitpeppar och muskot, häll över i en skål och ställ åt sidan. | |
Steg 2 Sätt ugnen på 175°C och smörj en ugnsfast form med margarin. Hetta upp resten av margarinet i en stekpanna på hög värme. Lägg i lök och vitlök och fräs 5 min under omrörning, tills löken har mjuknat. | |
Steg 3 Tillsätt svampen, sänk till medelvärme och låt svampen fräsa 10 min. Tillsätt tomaterna och låt sjuda 10 min tills såsen börjar tjockna. Smaka av med salt och svartpeppar. | |
Steg 4 Klä en ugnsfast form med ett lager lasagneplattor. Skeda över lite av béchamelsåsen, lägg på en tredjedel av svamp- och tomatsåsen och sedan 1/3 av mozzarellaosten. Täck med ett lager lasagneplattor. Upprepa på samma sätt med resten av ingredienserna och avsluta med lasagneplattor. Strö över parmesanosten och baka i ugnen 35–45 min. Låt vila 10 min före servering. | ![]() |
