• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Svamplasagne

Svamplasagne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Det här är en annorlunda lasagne – pastan varvas med en god svampsås och bakas i ugnen med ost.
  • Förbereda 30 min
  • Tillaga 1 tim 20 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 48 g
Fett: 14 g
Fibrer: 5 g
KCal: 411 kcal
KJ: 1718 kJ
Protein: 22 g
Mättat fett: 7 g
Salt: 0.5 g
Socker: 9 g

Ingredienser:(6)

  • 75 g margarin (60% fett)
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl lättmjölk
  • Vitpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 hackad stor silverlök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ½ liter skivad svamp
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • Flingsalt, svartpeppar
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 2 ½ dl riven mozzarellaost
  • 1 dl riven parmesanost

Instruktioner:

Steg 1 Hetta upp 2 msk margarin i en stekpanna på medel- värme och vispa ner mjölet. Sänk värmen och bryn ca 30 sek under vispning. Vispa ner lite mjölk i taget till en slät och jämn sås. Koka upp och låt sjuda ca 5 min under omrörning. Krydda med vitpeppar och muskot, häll över i en skål och ställ åt sidan.
Steg 2 Sätt ugnen på 175°C och smörj en ugnsfast form med margarin. Hetta upp resten av margarinet i en stekpanna på hög värme. Lägg i lök och vitlök och fräs 5 min under omrörning, tills löken har mjuknat.
Steg 3 Tillsätt svampen, sänk till medelvärme och låt svampen fräsa 10 min. Tillsätt tomaterna och låt sjuda 10 min tills såsen börjar tjockna. Smaka av med salt och svartpeppar.
Steg 4 Klä en ugnsfast form med ett lager lasagneplattor. Skeda över lite av béchamelsåsen, lägg på en tredjedel av svamp- och tomatsåsen och sedan 1/3 av mozzarellaosten. Täck med ett lager lasagneplattor. Upprepa på samma sätt med resten av ingredienserna och avsluta med lasagneplattor. Strö över parmesanosten och baka i ugnen 35–45 min. Låt vila 10 min före servering.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSFÖRSLAG

Servera lasagnen med en blandad sallad för att få en god och fullvärdig måltid.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Pastarätter, Huvudrätter
  • Comments Off on Svamplasagne

← Föregående recept
Svampfrittatas

Nästa recept →
Svamppiroger

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken