Detta är lättgjorda små pajer som även barn kan göra. Är det inte säsong för rabarber blir pajerna precis lika goda med annan valfri fruktfyllning.
Ingredienser:(4)
- Smuldeg:
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ dl havregryn
- 2 msk strösocker
- 1–2 tsk mald kanel
- 100 g smör eller margarin
- Fyllning:
- 4–6 (500 g) rabarberstjälkar
- ½ dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- Tillbehör:
- Portionspajformar (lämpliga för mikro-vågsugn)
Instruktioner:
Steg 1 Börja med fyllningen: Skala och skär rabarber-stjälkarna i små bitar. Lägg rabarberbitarna i fyra portionspajformar, | |
Steg 2 Blanda socker och potatismjöl i en skål. Strö sedan sockerblandningen över rabarberbitarna i formarna. | |
Steg 3 Gör smuldegen: Blanda mjöl, havregryn, socker, kanel och matfett, skuret i mindre bitar, i en bunke eller matberedare. Hacka blandningen till en grynig massa. | |
Steg 4 Strö smuldegen över rabarberbitarna. | ![]() |
Steg 5 Ställ formarna i en cirkel med mellanrum i mikro-vågsugnen och grädda pajerna på full effekt, max 800W, ca 5 min. |
