• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Meny > Desserter > Små rabarberpajer

Små rabarberpajer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Detta är lättgjorda små pajer som även barn kan göra. Är det inte säsong för rabarber blir pajerna precis lika goda med annan valfri fruktfyllning.
  • Totalt 30 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 5 min
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(4)

  • Smuldeg:
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 1–2 tsk mald kanel
  • 100 g smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 4–6 (500 g) rabarberstjälkar
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Tillbehör:
  • Portionspajformar (lämpliga för mikro-vågsugn)

Instruktioner:

Steg 1 Börja med fyllningen: Skala och skär rabarber-stjälkarna i små bitar. Lägg rabarberbitarna i fyra portionspajformar,
Steg 2 Blanda socker och potatismjöl i en skål. Strö sedan sockerblandningen över rabarberbitarna i formarna.
Steg 3 Gör smuldegen: Blanda mjöl, havregryn, socker, kanel och matfett, skuret i mindre bitar, i en bunke eller matberedare. Hacka blandningen till en grynig massa.
Steg 4 Strö smuldegen över rabarberbitarna.
Steg 5 Ställ formarna i en cirkel med mellanrum i mikro-vågsugnen och grädda pajerna på full effekt, max 800W, ca 5 min.
Print Friendly, PDF & Email

BAKTIPS!

Det går bra att använda frusna bär till pajerna. Välj dina favoritbär och lägg dem direkt i pajformen. Tina bären på låg effekt 1–2 min. Följ för övrigt grundreceptet.
  • On: December 19, 2012
  • In: Desserter, Dessertpaj
  • Comments Off on Små rabarberpajer

← Föregående recept
Black & White mousse med lakritsmaränger

Nästa recept →
Solrosknaprig äpplesmulpaj

Liknande recept

  • TIRAMISÙPAJ

    Alla smakerna från den klassiska italienska desserten tiramisù finns med i den här häpnadsväckande pajen – savoiardikex,...

  • Key lime pie

    Det här är en lätt version av den populära limepajen från Key West, spröd pajdeg fylld med en luftig limekräm.

  • Dessertsufflé med in...

    Den här luftiga och krämiga desserten smakar helt enkelt himmelskt. Den är härligt lätt med en fruktig och mild sötma...

  • Crème brulée

    Månadens mästerkock Sofie bjuder på en len Crème brulée med ett knäckigt täcke.

  • Vaniljpannacotta med...

    ”Jag tycker om att laga mat och experimenterar gärna i köket. Jag får min inspiration från kokböcker, tidningar...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken