• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Italiensk sommarpasta

Italiensk sommarpasta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Enkel pasta som du lagar på ett kick! Pasta, grönsaker och varm vinägrett, och naturligtvis parmesanost. Just så som du vill ha det under lata sommardagar.
  • Förbereda 15 min
  • Tillaga 15 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 54.2 g
Fett: 12.1 g
KCal: 407
Mättat fett: 3.4 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej

Ingredienser:(4)

  • 200 g späd spenat
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 burk vita bönor à 400 g
  • 250 g penne pasta
  • 1 dl balsamvinägrett
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost

Instruktioner:

Steg 1 Skölj och ansa spenaten och skär bort tjocka stjälkar. Halvera tomaterna. Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt.
Steg 2 Koka pastan enligt paketets anvisningar, häll av vattnet och håll den varm.
Steg 3 Blanda dressingen med vitlök, salt och peppar i en stor, medelvarm stekpanna och värm ca 1 min.
Steg 4 Häll tomaterna, spenaten och bönorna i stekpannan och sjud under omrörning ca 3 min, tills allt är genom-varmt och spenaten mjuk.
Steg 5 Vänd ner pastan i grön-saksblandningen och värm ca 2 min. Strö över parmesanost och servera genast.
Print Friendly, PDF & Email

GREKISK PASTA

Gillar du grekiska smaker? Ersätt bönor och parmesan med 1 dl urkärnade och halverade kalamataoliver och 1 dl smulad fetaost, så får du en grekiskinspirerad pastarätt att njuta av!
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Vegetariskt, Pastarätter, Huvudrätter
  • Comments Off on Italiensk sommarpasta

← Föregående recept
Irländskt potatismos med vitkål

Nästa recept →
Italiensk sommarzucchini

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken