Enkel pasta som du lagar på ett kick! Pasta, grönsaker och varm vinägrett, och naturligtvis parmesanost. Just så som du vill ha det under lata sommardagar.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 54.2 g
Fett: 12.1 g
KCal: 407
Mättat fett: 3.4 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej
Kolhydrater: 54.2 g
Fett: 12.1 g
KCal: 407
Mättat fett: 3.4 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej
Ingredienser:(4)
- 200 g späd spenat
- 250 g cocktailtomater
- 1 burk vita bönor à 400 g
- 250 g penne pasta
- 1 dl balsamvinägrett
- 1 tsk pressad vitlök
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl riven parmesanost
Instruktioner:
Steg 1 Skölj och ansa spenaten och skär bort tjocka stjälkar. Halvera tomaterna. Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt. | ![]() |
Steg 2 Koka pastan enligt paketets anvisningar, häll av vattnet och håll den varm. | ![]() |
Steg 3 Blanda dressingen med vitlök, salt och peppar i en stor, medelvarm stekpanna och värm ca 1 min. | ![]() |
Steg 4 Häll tomaterna, spenaten och bönorna i stekpannan och sjud under omrörning ca 3 min, tills allt är genom-varmt och spenaten mjuk. | |
Steg 5 Vänd ner pastan i grön-saksblandningen och värm ca 2 min. Strö över parmesanost och servera genast. |
