Vad kan vara bättre än en saftig jordgubbskaka med smak av sommar under ett täcke av frasig smuldeg.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 69 g
Fett: 14 g
Fibrer: 2 g
KCal: 429 kcal
KJ: 1781 kJ
Protein: 6 g
Mättat fett: 7 g
Salt: 0.3 g
Socker: 38 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 14 g
Fibrer: 2 g
KCal: 429 kcal
KJ: 1781 kJ
Protein: 6 g
Mättat fett: 7 g
Salt: 0.3 g
Socker: 38 g
Ingredienser:(9)
- 100 g margarin (60% fett)
- 3 ägg
- 2 ½ dl filmjölk
- 5 dl fint vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 ½ dl strösocker
- 250 g frysta eller färska jordgubbar, halverade om stora
- 1 dl vetemjöl till smuldeg
- 1 dl råsocker
- 50 g smör
- Florsocker till garnering
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 200ºC. Smörj en fyrkantig springform, ca 24x24 cm, och klä den med bakplåtspapper. | |
Steg 2 Lägg margarin, ägg och filmjölk i en matberedare och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och strösocker i en separat bunke. Häll ner mjöl-blandningen i matberedaren. Mixa till en slät smet. Skrapa ner smeten som fastnar på kanterna efter hand. | |
Steg 3 Tillsätt jordgubbarna till smeten och blanda försiktigt. Häll jordgubbssmeten i den för- beredda formen. | ![]() |
Steg 4 Gör smuldegen genom att blanda mjöl, råsocker och smör med fingertopparna till grova smulor. Strö smuldegen ovanpå smeten i kakformen. Sätt in i ugnen och grädda 35 min. | |
Steg 5 Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i formen ca 10 min.Ta upp kakan ur formen och låt den svalna på ett galler. Pudra över florsocker, skär i bitar och servera. |
