• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Midsommar > Jordgubbskaka med filmjölk

Jordgubbskaka med filmjölk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 röster, betyg: 1.44av 5)
Loading...
Vad kan vara bättre än en saftig jordgubbskaka med smak av sommar under ett täcke av frasig smuldeg.
  • Förbereda 20 min
  • Tillaga 35 min
  • Betyg: baserat på 9 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 69 g
Fett: 14 g
Fibrer: 2 g
KCal: 429 kcal
KJ: 1781 kJ
Protein: 6 g
Mättat fett: 7 g
Salt: 0.3 g
Socker: 38 g

Ingredienser:(9)

  • 100 g margarin (60% fett)
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl filmjölk
  • 5 dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl strösocker
  • 250 g frysta eller färska jordgubbar, halverade om stora
  • 1 dl vetemjöl till smuldeg
  • 1 dl råsocker
  • 50 g smör
  • Florsocker till garnering

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 200ºC. Smörj en fyrkantig springform, ca 24x24 cm, och klä den med bakplåtspapper.
Steg 2 Lägg margarin, ägg och filmjölk i en matberedare och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och strösocker i en separat bunke. Häll ner mjöl-blandningen i matberedaren. Mixa till en slät smet. Skrapa ner smeten som fastnar på kanterna efter hand.
Steg 3 Tillsätt jordgubbarna till smeten och blanda försiktigt. Häll jordgubbssmeten i den för- beredda formen.
Steg 4 Gör smuldegen genom att blanda mjöl, råsocker och smör med fingertopparna till grova smulor. Strö smuldegen ovanpå smeten i kakformen. Sätt in i ugnen och grädda 35 min.
Steg 5 Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i formen ca 10 min.Ta upp kakan ur formen och låt den svalna på ett galler. Pudra över florsocker, skär i bitar och servera.
Print Friendly, PDF & Email

TIPS & RÅD

Du kan prova om kakan är färdig genom att använda en provsticka. Stick ner provstickan i mitten av kakan och dra upp den. Om stickan förblir ren, dvs ingen kaksmet fastnar på stickan, så är kakan färdig.
  • On: December 19, 2012
  • In: Midsommar, Tårtor
  • Comments Off on Jordgubbskaka med filmjölk

← Föregående recept
Choklad- och jordgubbsmousse

Nästa recept →
Jordgubbslängd

Liknande recept

  • Spättfiléer på citronbädd

    Denna fiskrätt har många plus i kanten. Den är snabblagad, näringsrik och fantastiskt fräsch och god.

  • Müslipaj med jordgubbar

    Detta är en mycket god och lättlagad paj med knaprig botten och krämig fyllning. Pajen kan varieras på olika sätt...

  • Oststänger från Genève

    Om du har smördegsplattor i frysen, kan du lätt baka dessa oststänger om du får oväntat besök. Utmärkta som plockmat...

  • Hallonbrylé

    ...

  • Hallonbrûlée

    Det här är en ljuvlig variant av crème brûlée med oemotståndlig smak av mascarponekräm, apelsin och färska hallon....

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken