Färska rödbetor som rostas med en dressing av apelsin, balsamvinäger och timjan, blir en annorlunda sidorätt.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 17 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g
KCal: 143 kcal
KJ: 601 kJ
Protein: 2 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.04 g
Socker: 8 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g
KCal: 143 kcal
KJ: 601 kJ
Protein: 2 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.04 g
Socker: 8 g
Ingredienser:(4)
- 500 g färska rödbetor
- 2 msk balsamvinäger
- 1 dl apelsinjuice
- 1 msk råsocker
- 2 timjankvistar
- 2 msk olivolja
Instruktioner:
Steg 1 Skala rödbetorna (använd handskar för att skydda händerna mot röda fläckar). Halvera rödbetorna eller skär dem i klyftor om de är stora, alla bitar ska vara jämnstora. | |
Steg 2 Sätt ugnen på 200°C. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form som rymmer ca 1 liter. | |
Steg 3 Gör dressingen genom att blanda balsamvinäger, apel- sinjuice, socker, timjankvistar och olivolja. Häll dressingen över rödbetorna. | |
Steg 4 Täck över formen med aluminiumfolie och baka i ugnen ca 50 min, tills röd- betorna är mjuka. Prova om rödbetorna är mjuka med hjälp av en provsticka. Servera röd- betorna direkt ur formen. | ![]() |
