• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Rotfrukter > Apelsin- & timjanrostad rödbeta

Apelsin- & timjanrostad rödbeta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Färska rödbetor som rostas med en dressing av apelsin, balsamvinäger och timjan, blir en annorlunda sidorätt.
  • Förbereda 10 min
  • Tillaga 50 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 17 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g
KCal: 143 kcal
KJ: 601 kJ
Protein: 2 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.04 g
Socker: 8 g

Ingredienser:(4)

  • 500 g färska rödbetor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 msk råsocker
  • 2 timjankvistar
  • 2 msk olivolja

Instruktioner:

Steg 1 Skala rödbetorna (använd handskar för att skydda händerna mot röda fläckar). Halvera rödbetorna eller skär dem i klyftor om de är stora, alla bitar ska vara jämnstora.
Steg 2 Sätt ugnen på 200°C. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form som rymmer ca 1 liter.
Steg 3 Gör dressingen genom att blanda balsamvinäger, apel- sinjuice, socker, timjankvistar och olivolja. Häll dressingen över rödbetorna.
Steg 4 Täck över formen med aluminiumfolie och baka i ugnen ca 50 min, tills röd- betorna är mjuka. Prova om rödbetorna är mjuka med hjälp av en provsticka. Servera röd- betorna direkt ur formen.
Print Friendly, PDF & Email

NYTTIGT & GOTT

Rödbetor innehåller massor av mineraler och vitaminer, bla folat och mangan som kan hjälpa kroppen mot mag- cancer. Välj fasta rödbetor med frisk grön blast.
  • On: December 19, 2012
  • In: Rotfrukter, Vegetariskt, Tillbehör
  • Comments Off on Apelsin- & timjanrostad rödbeta

← Föregående recept
Potatisgratäng med chili

Nästa recept →
Kålrotsgratäng

Liknande recept

  • Vegetariska biffar p...

    Jan-Erik Hagbohm väcker liv i ett av Mästerkockens originalrecept från 70-talet och har gett det en modernare touche....

  • Morot- och palsternackspuré

    Den mjuka grönsakspurén är proppfylld med vitaminer och full med goda smaker. Den är jättegod att servera till kött.

  • Jordärtskockspuré

    Månadens Mästerkock Sara lagar vilt. Denna goda puré passar väldigt väl till hjortstek.

  • Trattkantarellsås på...

    Det här receptet är egentligen flera recept, eftersom jag brukar variera det beroende på vad jag serverar till. Trattkantareller...

  • Örtrostade rotfrukter

    Ingenting slår den ljuvliga doften av långsamt rostade rotfrukter – slutresultatet är värd all väntan!

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken