Muffins kan i all sin enkelhet vara en riktig vinnare på kakbuffén. Dessa söta kakor med kanelsocker kommer alla att gilla.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 30.6 g
Fett: 8.5 g
KCal: 214
Mättat fett: 5.3 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej
Kolhydrater: 30.6 g
Fett: 8.5 g
KCal: 214
Mättat fett: 5.3 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej
Ingredienser:(12)
- 4 dl vetemjöl
- 1 ½ dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk riven muskot
- 1 krm salt
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 100 g smält smör
- ½–1 tsk kanel
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Klä en muffinsplåt med 12 pappersformar. | |
Steg 2 Blanda mjöl, 1 dl strösocker, bakpulver, muskot och salt i en stor skål. Gör en grop i mitten av de torra ingredi-enserna och ställ åt sidan. | ![]() |
Steg 3 Rör ihop äggen. Tillsätt mjölken och hälften av smöret och blanda väl. Häll de våta ingredienserna i gropen i de torra och rör ihop tills precis blandat. | ![]() |
Steg 4 Fördela smeten i formarna och grädda 17–22 min, tills muffinsen är gyllene. | |
Steg 5 Ta upp muffinsen ur plåten och låt dem svalna lätt på ett galler. Blanda resten av sockret och kanelen i en skål. Häll resten av smöret i en annan skål. | |
Steg 6 Doppa toppen av muffinsen först i smör och sedan i kanelsocker. Servera bakverken ljumma. | ![]() |
