• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Muffins > Kanelglaserade muffins

Kanelglaserade muffins

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, betyg: 1.00av 5)
Loading...
Muffins kan i all sin enkelhet vara en riktig vinnare på kakbuffén. Dessa söta kakor med kanelsocker kommer alla att gilla.
  • Baka 25 min
  • Tillaga
  • Förbereda 20 min
  • Betyg: baserat på 1 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 30.6 g
Fett: 8.5 g
KCal: 214
Mättat fett: 5.3 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej

Ingredienser:(12)

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk riven muskot
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smält smör
  • ½–1 tsk kanel

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Klä en muffinsplåt med 12 pappersformar.
Steg 2 Blanda mjöl, 1 dl strösocker, bakpulver, muskot och salt i en stor skål. Gör en grop i mitten av de torra ingredi-enserna och ställ åt sidan.
Steg 3 Rör ihop äggen. Tillsätt mjölken och hälften av smöret och blanda väl. Häll de våta ingredienserna i gropen i de torra och rör ihop tills precis blandat.
Steg 4 Fördela smeten i formarna och grädda 17–22 min, tills muffinsen är gyllene.
Steg 5 Ta upp muffinsen ur plåten och låt dem svalna lätt på ett galler. Blanda resten av sockret och kanelen i en skål. Häll resten av smöret i en annan skål.
Steg 6 Doppa toppen av muffinsen först i smör och sedan i kanelsocker. Servera bakverken ljumma.
Print Friendly, PDF & Email

BAKTIPS

• Vik ner kanten på pappersformarna innan du glaserar muffinsen om formen är för hög.
  • On: December 20, 2012
  • In: Muffins
  • Comments Off on Kanelglaserade muffins

← Föregående recept
Jumbomuffins med hallon

Nästa recept →
Kanelmuffins med nektariner

Liknande recept

  • Kokosmuffins

    Det finns muffins för alla tillfällen. Här är en exotisk variant med en läcker kokossmak. Garnera dem med fantasi,...

  • Kokosmuffins med topping

    Detta är ljuvliga och saftiga muffins som påminner om kokostoppar. Den krämiga toppingen gör dessa bakverk till kalasets...

  • Kanel- och filmuffins

    Finns bara ingredienserna hemma så går det snabbt att baka de här muffinsen som smakar som kanelsnäckor. En annan...

  • Chokladmuffins med kola

    Dessa glaserade muffins döljer goda kolor i smeten som gör dem extra goda och lite sega. De går snabbt att baka och...

  • Jordnötsbrownie med gelé

    Dessa goda jordnötsrutor är oemotståndliga. De salta jordnötterna utgör en läcker kontrast till den härligt sega...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken