En härlig kombination av seg chokladbotten och ett knaprigt täcke av maräng och nöthack. Rutorna går snabbt att baka, perfekt vid oväntat besök!
Ingredienser:(24)
- 200 g rumstempererat smör
- 2 dl strösocker
- 3 äggulor
- 3 ½ dl vetemjöl
- ½ dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- Maräng:
- 4 äggvitor
- 3 dl strösocker
- Garnering:
- 1 ½ dl grovt hackad mandel
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten. | |
Steg 2 Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen. | |
Steg 3 Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Bred eller tryck ut bottnen på bakplåtspapperet. | |
Steg 4 Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet. | |
Steg 5 Bred marängen över chokladsmeten. | |
Steg 6 Strö den grovhackade mandeln över marängen. Grädda kakan ca 20 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor. |
