• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Mjuka kakor > Chokladrutor med maräng

Chokladrutor med maräng

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 röster, betyg: 2.41av 5)
Loading...
En härlig kombination av seg chokladbotten och ett knaprigt täcke av maräng och nöthack. Rutorna går snabbt att baka, perfekt vid oväntat besök!
  • Totalt 40 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 20 min
  • Betyg: baserat på 32 recensioner

Ingredienser:(24)

  • 200 g rumstempererat smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • Garnering:
  • 1 ½ dl grovt hackad mandel

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten.
Steg 2 Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen.
Steg 3 Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Bred eller tryck ut bottnen på bakplåtspapperet.
Steg 4 Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet.
Steg 5 Bred marängen över chokladsmeten.
Steg 6 Strö den grovhackade mandeln över marängen. Grädda kakan ca 20 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.
Print Friendly, PDF & Email

CHOKLADMARÄNG

Älskar du choklad kan du göra chokladmaräng istället för vanlig maräng och breda ut den över kakan: Grovhacka 100 g blockchoklad. Blanda ner chokladen och 2–3 dl kokosflingor i äggvitevispet. Följ för övrigt grundreceptet.
  • On: December 20, 2012
  • In: Mjuka kakor
  • 1 Comment

← Föregående recept
Chokladkaka med kokos

Nästa recept →
Chokladsavaräng

Liknande recept

  • Jordnötsbrownie med gelé

    Dessa goda jordnötsrutor är oemotståndliga. De salta jordnötterna utgör en läcker kontrast till den härligt sega...

  • Café Svenssons wienerkaka

    Denna läckra wienerkaka gömmer både vaniljkräm och mandelmassa. Degen kräver lite längre jäsning, men den som väntar...

  • Världens godaste och...

    ”Mina recept härstammar från min mamma som hade ett hembageri och cafe i Hindås för sextio år sedan. Hennes Toscatårta...

  • Kärleksmums

    ”Jag gör ofta denna läckra kaka till mig och min familj. Vanligen har den en kaffeglasyr, men om man som jag inte...

  • Hallon- och chokladk...

    Jag heter Birgitta och är 46 år. Jag fick födoämnesallergi för tio år sedan och efter det har det varit mycket experimenterande...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken