• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Fänkålsfräst rödkål

Fänkålsfräst rödkål

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, betyg: 4.00av 5)
Loading...
Rödkålen sauteras i vin med fänkåls- och sesamfrön, ett ljuvligt och nyttigt tillbehör med massor av smak!
  • Förbereda 10 min+ 30 min vila
  • Tillaga 10 min
  • Betyg: baserat på 1 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 8 g
Fett: 9 g
Fibrer: 3 g
KCal: 126 kcal
KJ: 528 kJ
Protein: 3 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.3 g
Socker: 7 g

Ingredienser:(4)

  • ½ rödkålshuvud
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 4 fint skivade schalottenlökar
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • 1–2 msk sesamfrön
  • 2 msk rödvinsvinäger

Instruktioner:

Steg 1 Ansa kålen och strimla den fint. Lägg rödkålen i ett durkslag över en skål. Strö över salt och blanda ordentligt med händerna, krama kålen samtidigt. Låt dra 30 min. Skölj rödkålen, låt den rinna av och krama ur så mycket vätska som möjligt.
Steg 2 Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna på hög värme. Lägg i schalottenlök och fänkålsfrön och fräs under omrörning ca 1 min, tills fänkåls- fröna är gyllene.
Steg 3 Lägg i rödkålen och fräs under omrörning 4–5 min tills kålen börjar mjukna. Tillsätt sesamfröna och fräs under omrör- ning. Blanda ner rödvinsvinägern, ta av från värmen och servera kålen genast.
Print Friendly, PDF & Email

NYTTIGT & GOTT

Kål är en billig råvara och en kraftfull näringskälla. Kål är fylld med A-, C- och K-vitamin och även vitaminer från B-gruppen. Det är också en bra källa till mangan, folat, kalcium, kalium och fibrer. På samma sätt som andra korsblommiga växter kan kålen minska risken för olika sorters cancer, tex lung-, tarm- och bröstcancer.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Vegetariskt, Tillbehör
  • Comments Off on Fänkålsfräst rödkål

← Föregående recept
Fyllda tomater med yoghurtsås

Nästa recept →
Fänkålspanna med curry

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken