• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Muffins > Banan- och valnötsmuffins

Banan- och valnötsmuffins

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 röster, betyg: 4.50av 5)
Loading...
Ljuvliga muffins som är fyllda av läckra smaker från nötter och choklad och ändå väldigt hälsosamma.
  • Förbereda 20 min
  • Tillaga 25–30 min
  • Betyg: baserat på 2 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 29 g
Fett: 10 g
Fibrer: 1 g
KCal: 231 kcal
KJ: 966 kJ
Protein: 5 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.02 g
Socker: 12 g

Ingredienser:(12)

  • 75 g ljus blockchoklad
  • 50 g valnötter
  • 4 dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl råsocker
  • 2 mogna bananer
  • 50 g margarin
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 ½ dl lättmjölk
  • 1 ägg

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 200°C. Sätt pappersformar i en muffins- plåt för 12 muffins eller använd silikon- eller teflonformar. Grov- hacka chokladen och hacka val- nötterna.
Steg 2 Sikta ner mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt socker, choklad och valnötter.
Steg 3 Mosa bananerna ordentligt. Smält margarinet i en kastrull. Blanda det smälta margarinet med bananerna. Vispa ihop yog- hurt, mjölk och ägg i en separat bunke. Blanda ner bananröran i yoghurtblandningen och vispa tills allt har blandats ordentligt.
Steg 4 Tillsätt bananblandningen till mjölblandningen och vänd ihop snabbt med en slev tills allt precis har blandats.
Steg 5 Portionera upp smeten i muffinsformarna och grädda 20–25 min tills de har höjt sig, blivit fasta och lätt gyllene på toppen. Låt svalna lätt på ett galler och servera muffinsen ljumna.
Print Friendly, PDF & Email

FRÄSCHA ALTERNATIV

Baka goda och fruktiga muffins genom att byta ut bananerna mot 150 g färska hallon och använd vit choklad istället för ljus blockchoklad.
  • On: December 20, 2012
  • In: Muffins
  • Comments Off on Banan- och valnötsmuffins

← Föregående recept
Banan- och valnötsmuffins

Nästa recept →
Cheesemuffins med citron

Liknande recept

  • Kokosmuffins

    Det finns muffins för alla tillfällen. Här är en exotisk variant med en läcker kokossmak. Garnera dem med fantasi,...

  • Kokosmuffins med topping

    Detta är ljuvliga och saftiga muffins som påminner om kokostoppar. Den krämiga toppingen gör dessa bakverk till kalasets...

  • Kanel- och filmuffins

    Finns bara ingredienserna hemma så går det snabbt att baka de här muffinsen som smakar som kanelsnäckor. En annan...

  • Chokladmuffins med kola

    Dessa glaserade muffins döljer goda kolor i smeten som gör dem extra goda och lite sega. De går snabbt att baka och...

  • Jordnötsbrownie med gelé

    Dessa goda jordnötsrutor är oemotståndliga. De salta jordnötterna utgör en läcker kontrast till den härligt sega...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken