Ljuvliga muffins som är fyllda av läckra smaker från nötter och choklad och ändå väldigt hälsosamma.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 29 g
Fett: 10 g
Fibrer: 1 g
KCal: 231 kcal
KJ: 966 kJ
Protein: 5 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.02 g
Socker: 12 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 10 g
Fibrer: 1 g
KCal: 231 kcal
KJ: 966 kJ
Protein: 5 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.02 g
Socker: 12 g
Ingredienser:(12)
- 75 g ljus blockchoklad
- 50 g valnötter
- 4 dl fint vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl råsocker
- 2 mogna bananer
- 50 g margarin
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 ½ dl lättmjölk
- 1 ägg
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 200°C. Sätt pappersformar i en muffins- plåt för 12 muffins eller använd silikon- eller teflonformar. Grov- hacka chokladen och hacka val- nötterna. | |
Steg 2 Sikta ner mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt socker, choklad och valnötter. | ![]() |
Steg 3 Mosa bananerna ordentligt. Smält margarinet i en kastrull. Blanda det smälta margarinet med bananerna. Vispa ihop yog- hurt, mjölk och ägg i en separat bunke. Blanda ner bananröran i yoghurtblandningen och vispa tills allt har blandats ordentligt. | |
Steg 4 Tillsätt bananblandningen till mjölblandningen och vänd ihop snabbt med en slev tills allt precis har blandats. | |
Steg 5 Portionera upp smeten i muffinsformarna och grädda 20–25 min tills de har höjt sig, blivit fasta och lätt gyllene på toppen. Låt svalna lätt på ett galler och servera muffinsen ljumna. |
