• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Rätter > Piroger > Langos med topping

Langos med topping

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 röster, betyg: 3.00av 5)
Loading...
Detta ungerska potatisbröd tillagades ursprungligen över öppen eld (ungerska láng). Dagens langos serveras ofta som snabbmat med varierande topping från gatustånd.
  • Totalt 2 tim 30 min
  • Tillaga
  • Förbereda
  • Betyg: baserat på 4 recensioner

Ingredienser:(12)

  • Botten:
  • 2 potatisar
  • ¼ pkt (ca 12 g) jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten, 37°c
  • 1 msk salt
  • 8–9 dl vetemjöl
  • Till fritering:
  • Ca 1 l frityrolja
  • Topping:
  • 1–2 dl pesto
  • 6–8 skivade färska eller soltorkade tomater i olja
  • Ca 400 g mozzarella i bitar

Instruktioner:

Steg 1 Koka potatisarna och låt dem svalna eller ta överblivna från gårdagens middag. Mosa potatisen.
Steg 2 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt sedan salt, mjöl och potatis, arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa ca 1 tim.
Steg 3 Knåda degen och dela den i 12 bitar. Gör små bullar som du drar ut lite och plattar till. Skär ett jack i mitten av varje bulle. Låt jäsa ytterligare20 min under en bakduk.
Steg 4 Om du använder en fritös så ställ in den på 180°C. Fyll på olja enligt anvisningarna. Ska du fritera i panna på spisen så måste oljan nå ca 5 cm upp på kanten så att hela bullen är täckt.
Steg 5 Lägg i ett par degbitar åt gången, vänd på dem en gång under friteringen. Bröden är färdiga när de blivit gyllene. Låt bröden rinna av på hushållspapper. Håll gärna de färdiga bröden varma i ugnen, i 100°C, under tiden du friterar resten.
Steg 6 Bred lite pesto över bröden. Fördela sedan skivade tomater och mozzarellabitar på bröden.
Print Friendly, PDF & Email

TOPPINGTIPS!

Finns det möjlighet så köp buffelmozzarella, den har en gräddig och syrlig smak och är luftig i konsistensen. Prova gärna rökt mozzarella som ett alternativ. I Östeuropa är det vanligt att man serverar langos med smetana, som är en typ av syrad grädde. Smetana går bra att byta ut mot crème fraiche eller gräddfil, toppa sedan med löjrom, eller en annan sorts rom, dill och finhackad lök.
  • On: December 19, 2012
  • In: Piroger
  • Comments Off on Langos med topping

← Föregående recept
Gröna ärtpiroger

Nästa recept →
Mexikansk köttfärspizza

Liknande recept

  • Piroger med fläskfil...

    Mästerkockarna Evelina och Helena packar matsäcken och bjuder in till vinterpicknick. De här pirogerna kan göras i...

  • Kyckling- och majscrêpes

    Klassiska franska crêpes fylls med ljuvligt krämig kyckling, majs och spenatstuvning, det är bara att njuta.

  • Langos med topping

    Detta ungerska potatisbröd tillagades ursprungligen över öppen eld (ungerska láng). Dagens langos serveras ofta som snabbmat...

  • Gröna ärtpiroger

    Visst ser pirogerna fantastiska ut? En härlig deg som fylls med knallgrön ärtröra. Doften som sprids i köket när pirogerna...

  • Karelska piroger

    Det går inte att prata om finsk mat utan att nämna karelska piroger. Hembakade ljumma piroger med äggsmör är en av livets...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken