Tomat- och morotsjuicen får här en extra kick av pepparrot. Det här är ett enkelt och festligt sätt att få i sig något hälsosamt.
Kolhydrater: 12.8 g
Fett: 1.8 g
KCal: 75
Mättat fett: 1.1 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej
Ingredienser:(4)
- 400 g morötter
- 2 ½ dl tomatjuice
- 2 tsk vetegroddsolja
- 1 knippe gräslök
- Salt
- Svartpeppar
- 3–4 cm färsk pepparrot
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- ½ litet äpple
- 3 msk gräddfil
- 8–12 isbitar
Instruktioner:
Steg 1 Skala morötterna, skär dem i bitar och pressa dem i en grönsakscentrifug. Blanda morotsjuice, tomatjuice och vetegroddsolja. | ![]() |
Steg 2 Skala pepparroten, riv den fint och blanda med citron-saft. Kärna ur äpplet och riv det fint. Blanda äpple och pepparrot. | ![]() |
Steg 3 Strö resten av den hackade gräslöken på drinkarna. Sätt 3 strån gräslök i varje glas och servera genast. | ![]() |
Steg 4 Blanda gräddfil med äpple och pepparrot och smaka av med salt och peppar. Portionera upp pepparrots-krämen i 4 glas. Lägg 2–3 isbitar i varje glas och häll på morots- och tomatjuicen. | |
Steg 5 Skölj gräslöken och lägg 12 strån åt sidan till gar-nering. Hacka eller klipp resten av gräslöken fint. Blanda ner ²/³ av gräslöken i juicen. Krydda med salt och peppar. |
