• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Fågel > Kyckling > Honungskyckling

Honungskyckling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Honung och rostade sesamfrön är en läcker kombination i denna kycklingrätt med inspiration från Asien.

  • Förbereda 10 min
  • Tillaga 1 tim 10 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 13 g
Fett: 21 g
Fibrer: 0.3 g
KCal: 364 kcal
KJ: 1527 kJ
Protein: 30 g
Mättat fett: 5 g
Salt: 1 g
Socker: 11 g

Ingredienser:(4)

  • 12 kycklingben
  • 3 msk honung
  • 3 msk ljus soja
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk sesamolja
  • ½ dl rostade sesamfrön

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form som är stor nog att rymma dem i ett lager.
Steg 2 Blanda samman honung, soja, hoisinsås och sesamolja i en liten skål. Rör om tills allt är väl blandat.
Steg 3 Häll honungssåsen över kycklingen. Gnid in såsen jämnt över alla bitar med hjälp av händerna.
Steg 4 Sätt in formen i ugnen och låt kycklingen steka 1 tim. Vänd kycklingbitarna ca 4 gånger under tillagningstiden, så att de blir mörkt gyllenbruna runtom.
Steg 5 Lägg över kycklingen på ett serveringsfat och droppa över skyn från den ugnsfasta formen. Strö över de rostade sesamfröna och servera genast tillsammans med ångkokt ris.
Print Friendly, PDF & Email

TILLAGNINGSTIPS

Kyckling är mångas favoritmat av goda skäl – den inte bara smakar gott och är lätt att laga, den är också en viktig källa till B-vitamin, protein, järn och zink.
  • On: December 19, 2012
  • In: Kyckling, Huvudrätter
  • Comments Off on Honungskyckling

← Föregående recept
Grekisk moussaka

Nästa recept →
Japansk wok

Liknande recept

  • Ingefärakokt kycklingfilé

    Kycklingen som genomsyras av smaken av ingefära är mycket nyttig, lätt att laga och fantastiskt god.

  • Indonesisk kycklingfilé

    Den läckra kycklingen är perfekt stekt och täckt med en mörk exotisk sås som gör att man blir sugen på mer.

  • Höns med ris och curry

    Jan-Erik Hagbohm har än en gång väckt liv i ett av Mästerkockens originalrecept och gett det en modernare touche....

  • Het knaperstekt kyck...

    Mör kycklingfilé som kryddas med heta smaker och steks knaprig till en snabb och god vardagsrätt.

  • Filé med krämig dijonsås

    En enkel kycklingfilé kan få en extraordinär smak – prova det här lätta receptet så får du se! Det kommer helt...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken