• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Bakelser > Vesuviusformar

Vesuviusformar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Vulkanen Vesuvius har ett farligt innehåll. Det kan man inte säga om dessa små läckra bakelser, ur vilka det väller en söt fyllning av kolasmakande mandel.
  • Totalt 1 tim 30 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 8 min
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(12)

  • Formar:
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning 1:
  • 75 g mörk blockchoklad
  • Fyllning 2:
  • 1 ½ dl sötmandel
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Tillbehör:
  • 12 små, veckade bakelseformar

Instruktioner:

Steg 1 Blanda mjöl, matfett och socker till en deg, för hand eller med maskin. Låt degen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.
Steg 2 Klä formarna med degen. Se till att degen når upp ordentligt på kanterna. Ställ formarna på en bakplåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen, ca 8 min.
Steg 3 Gör fyllning 1: Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
Steg 4 Gör fyllning 2: Skålla mandeln och skär den i långa strimlor.
Steg 5 Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den får en mjuk, kolaliknande konsistens, 15–20 min.
Steg 6 Smaksätt kolakrämen med vaniljsocker. Rör ner mandelstrimlorna.
Steg 7 Ställ formarna på en plåt eller bricka. Skeda i ett lager av den smälta chokladen. Fyll på med kola-krämen.
Steg 8 Låt formarna stå i rumstemperatur tills fyllningen har stelnat.
Print Friendly, PDF & Email

CHOKLADKOLAKRÄM

Är du en stor chokladälskare? I detta recept kan du tillsätta 1 msk kakao i kolakrämen. Då får du en chokladkolakräm istället. För att få lite ytterligare variation kan du även blanda ner hela, rostade nötkärnor. Följ för övrigt grundreceptet.
  • On: December 19, 2012
  • In: Bakelser, Konditorikakor & konfekt
  • Comments Off on Vesuviusformar

← Föregående recept
Vaniljrullar

Nästa recept →
Cappuccinoformar

Liknande recept

  • Citronbakelser à la Paris

    Detta är spröda formar med mandelmassa och en sjuden citronkräm! Tänk vad en semester i Paris kan lämna efter sig...

  • Budapestlängd

    En god efterrätt som även är glutenfri!

  • Toscamuffins

    Dessa muffins är små läckra bakverk med en knäckig glasyr. Du kan välja om du vill göra stora amerikanska muffins...

  • Kvæfjordkake

    Denna underbara tårta vann för ett par år sedan en tävling om vilken kaka som skulle bli Norges national-kaka.Tårtan...

  • Rulltårtsbakelse Tiramisù

    Detta är en snabbvariant av den populära italienska desserten Tiramisù. Smaken är i stort sett densamma, men bakelsen...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken