• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Kalas > Lammracks i yoghurtmarinad

Lammracks i yoghurtmarinad

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Lammracksen är täckta av en mild yoghurt med curry och färska örter. Rätten kommer att imponera på gästerna!
  • Förbereda 10 min+ 3 tim marinering
  • Tillaga 25 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 3 g
Fett: 27 g
Fibrer: 1 g
KCal: 342 kcal
KJ: 1560 kJ
Protein: 30 g
Mättat fett: 13 g
Salt: 0.1 g
Socker: 2 g

Ingredienser:(4)

  • 2 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk mild madras currypasta
  • 2 ½ dl hackad färsk mynta
  • 2 ½ dl hackad koriander, blad och kvistar
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 900 g lammracks

Instruktioner:

Steg 1 Mixa yoghurt, currypasta, mynta, koriander och citron- saft i en mixer eller matberedare tills allt blandats – marinaden ska vara klumpig och trögflytande.
Steg 2 Lägg lammracksen i en glas- eller porslinsform och skeda marinaden över köttet. Täck över formen med plastfolie och låt marinera i kylen 3 tim.
Steg 3 Ta ut lammracksen ur kylen 30 min före tillagning så att köttet blir rumstempererat. Sätt ugnen på 225ºC.
Steg 4 Lägg lammracksen på en plåt och ugnsstek 15 min tills benen är brynta och kanterna på köttet börja mörkna. Sänk ugns- värmen till 150ºC och stek ytter- ligare 10 min.
Steg 5 Ta ut lammköttet ur ugnen och slå in det i aluminium- folie. Låt vila 10 min före servering.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSFÖRSLAG

Lammracksen smakar ljuvligt med rostade grönsaker efter säsong och/eller en grönsallad med avokado, färska örter, gurka, tomater och rödlök.
  • On: December 19, 2012
  • In: Kalas, Lamm, Huvudrätter
  • Comments Off on Lammracks i yoghurtmarinad

← Föregående recept
Köttbullar i sötsur sås

Nästa recept →
Linas födelsedagstårta

Liknande recept

  • Chèvreäpplen med ape...

    Smaken av smält getost, äpple och söt honung är ingenting annat än underbar! Desserten är inte bara god utan även...

  • Bullar à la peanut

    En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång...

  • Blåbärsmuffins med fil

    Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga...

  • Äppletarte med rönnb...

    Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad....

  • Äpplemuffins

    Visst låter det gott med saftiga muffins med en härlig smak av äpple? Och ännu godare blir det om du serverar lite...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken