Lammracksen är täckta av en mild yoghurt med curry och färska örter. Rätten kommer att imponera på gästerna!
Näringsfakta:
Kolhydrater: 3 g
Fett: 27 g
Fibrer: 1 g
KCal: 342 kcal
KJ: 1560 kJ
Protein: 30 g
Mättat fett: 13 g
Salt: 0.1 g
Socker: 2 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 27 g
Fibrer: 1 g
KCal: 342 kcal
KJ: 1560 kJ
Protein: 30 g
Mättat fett: 13 g
Salt: 0.1 g
Socker: 2 g
Ingredienser:(4)
- 2 ½ dl matlagningsyoghurt
- 2 msk mild madras currypasta
- 2 ½ dl hackad färsk mynta
- 2 ½ dl hackad koriander, blad och kvistar
- 2 msk färskpressad citronsaft
- 900 g lammracks
Instruktioner:
Steg 1 Mixa yoghurt, currypasta, mynta, koriander och citron- saft i en mixer eller matberedare tills allt blandats – marinaden ska vara klumpig och trögflytande. | |
Steg 2 Lägg lammracksen i en glas- eller porslinsform och skeda marinaden över köttet. Täck över formen med plastfolie och låt marinera i kylen 3 tim. | ![]() |
Steg 3 Ta ut lammracksen ur kylen 30 min före tillagning så att köttet blir rumstempererat. Sätt ugnen på 225ºC. | |
Steg 4 Lägg lammracksen på en plåt och ugnsstek 15 min tills benen är brynta och kanterna på köttet börja mörkna. Sänk ugns- värmen till 150ºC och stek ytter- ligare 10 min. | |
Steg 5 Ta ut lammköttet ur ugnen och slå in det i aluminium- folie. Låt vila 10 min före servering. |
