• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Frukt & bär > Fransk äpplekaka

Fransk äpplekaka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Vackert skurna karamelliserade äpplen vilar på tunn smördeg. Denna franska äpplekaka blir alltid en oemotståndlig njutning.
  • Baka 25 min
  • Tillaga
  • Förbereda 1 tim + 15 min marinering
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 39.1 g
Fett: 12.9 g
KCal: 293
Mättat fett: 8.4 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej

Ingredienser:(10)

  • 4 dl vetemjöl
  • 6 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 125 g tärnat kallt smör + 25 g till att smöra formen
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 kg syrliga äpplen, tex belle de boskoop
  • 2 msk calvados

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 225°C. Smörj en pajform som är 28 cm i diameter. Kavla ut smördegen tills den är 3 mm tjock och ca 35 cm i diameter. Klä formen med degen och skär kanten fin.
Steg 2 Sikta mjölet i en skål eller direkt på bakbordet. Gör en grop i mjölet och tillsätt 3 msk strösocker och ägget. Fördela smöret över mjölet tillsammans med rivet citronskal.
Steg 3 Skala äpplena och skär dem i fjärdedelar. Skär bort kärnhusen och skiva klyftorna i tunna jämnstora skivor. Lägg äppleskivorna på ett fat och droppa över calvados. Låt dra 15 min.
Steg 4 Arbeta snabbt ihop degen med händerna och knåda snabbt tills den är mjuk. Rulla ihop degen till en boll, slå in den i plastfolie och låt den vila i kylen 30 min.
Steg 5 Stick små hål i degen med en gaffel. Lägg i äpple-skivorna fint i formen så att de överlappar varandra. Strö över resten av sockret. Sätt in pajen i ugnen och sänk värmen till 200°C. Grädda pajen 20–25 min och servera den varm.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSFÖRSLAG

Servera gärna pajen tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås. Garnera med vackert gröna myntablad för att även ge ögonen en fest.
  • On: December 19, 2012
  • In: Frukt & bär, Desserter, Dessertpaj
  • Comments Off on Fransk äpplekaka

← Föregående recept
Fransk pärontarte

Nästa recept →
Franska äpplepannkakor

Liknande recept

  • Frisk och syrlig vin...

    Röda vinbär med sin fina färg och utpräglat syrliga smak räknas till de godaste bären som sommaren bjuder på. Men...

  • Crêpes med sommarbär

    Oavsett om de här crêpesen med yoghurt och bär serveras till frukost eller dessert så kommer de att bli en succé!

  • Vindruvsgelé med rie...

    Mycket elegant är denna gelédessert med både gröna och blå druvor. Ett bra exempel på att fina desserter kan göras...

  • Varm bärsoppa

    Bärsoppan, som får avsluta Mästerkockarna Evelina och Helenas vinterpicknick, överensstämmer med deras matfilosofi...

  • Vanilj brûlée med blåbär

    Crème brûlée är en riktig fransk klassiker. I original görs desserten på grädde och är ganska mäktig. Detta är...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken