• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Kalas > Citron- och Rice Krispietårta

Citron- och Rice Krispietårta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 röster, betyg: 3.67av 5)
Loading...
Söt, syrlig, krispig, seg, krämig och fluffig – ja, så kan man beskriva den här festliga och fantastiskt goda marängtårtan. En tårta som alltid uppskattas!
  • Totalt 2 tim
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 1 tim 15 min
  • Betyg: baserat på 9 recensioner

Ingredienser:(8)

  • Botten:
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl rice krispies
  • Citronkräm:
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk citruslikör eller färskpressad citronsaft
  • Garnering:
  • 4 dl vispgrädde
  • 50 g blockchoklad

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 125°C. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Rör ner Rice Krispies.
Steg 2 Smörj en långpanna, ca 30x40 cm, och klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda bottnen ca 1 tim. Stäng sedan av ugnen. Låt kakan stå kvar ca 15 min.
Steg 3 Stjälp försiktigt upp bottnen på ett galler och ta bort papperet medan kakan ännu är varm.
Steg 4 Rör samman äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl. Sjud tills krämen börjar tjockna.
Steg 5 Dra kastrullen från värmen och klicka ner smöret samtidigt som du rör i krämen. Smaksätt med citruslikören och låt krämen kallna.
Steg 6 Dela bottnen i två delar. Bred krämen på den ena delen och lägg över den andra delen.
Steg 7 Vispa grädden till garneringen och bred den över kakan. Smält chokladen på svag värme och ringla den över kakan.
Print Friendly, PDF & Email

SPARA TID!

Du kan köpa lemoncurd och använda istället för den hemmagjorda citronkrämen. Bred då ut ca 3 dl lemoncurd mellan bottnarna. Tillsätt gärna 1–2 msk Limoncello, italiensk citronlikör, i curden.
  • On: December 19, 2012
  • In: Kalas, Tårtor
  • Comments Off on Citron- och Rice Krispietårta

← Föregående recept
Chokladpaj med frukt

Nästa recept →
Citrondoftande köttgryta

Liknande recept

  • Chèvreäpplen med ape...

    Smaken av smält getost, äpple och söt honung är ingenting annat än underbar! Desserten är inte bara god utan även...

  • Bullar à la peanut

    En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång...

  • Blåbärsmuffins med fil

    Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga...

  • Äppletarte med rönnb...

    Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad....

  • Äpplemuffins

    Visst låter det gott med saftiga muffins med en härlig smak av äpple? Och ännu godare blir det om du serverar lite...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken