• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Meny > Tillbehör > Tortillabröd

Tortillabröd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Goda tortillabröd är enkla att göra själv och de är nästan gratis, men det tar lite tid. Bröden går bra att frysa in så baka en stor sats.
  • Totalt 40 min
  • Tillaga
  • Förbereda
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(12)

  • 5–6 dl vetemjöl special
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Instruktioner:

Steg 1 Lägg vetemjöl, yoghurt, bakpulver, salt och olivolja i en bunke.
Steg 2 Arbeta ihop ingredienserna till en smidig och elastisk deg. Knåda ca 10 min.
Steg 3 Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor, 12–14 cm i diameter, på ett mjölat bakbord.
Steg 4 Stek bröden 1–2 min per sida i en mediumhet stekpanna utan fett.
Steg 5 Slå in bröden i en bakduk allt eftersom de är klara. När alla är klara serverar du dem med din favoritfyllning, tex grönsaker, kött och salsa.
Print Friendly, PDF & Email

TORTILLA

Tortilla är ett pannkaksliknande bröd av majs- eller vetemjöl. Tortilla är ett arv från det aztekiska köket. I Mexiko och Latinamerika är tortillan oftast gjord på vitt majsmjöl och serveras mjuk och varm efter att den stekts i stekpanna eller på en het sten. Det finns även blått eller rött majsmjöl men det är svårt att hitta här i Sverige.
  • On: December 19, 2012
  • In: Tillbehör, Matbröd & bullar
  • Comments Off on Tortillabröd

← Föregående recept
Tomatbröd

Nästa recept →
Utflyktsbaguetter

Liknande recept

  • Myntasås

    Månadens mästerkock Åsa bjuder på persisk mat.

  • Cheddar- och jalapeñobröd

    Dessa goda och heta bröd tillagas i muffinspanna. I USA har matbröd ofta karaktär av muffins, även om de bakas med...

  • Müslimuffins med pek...

    Det är svårt att låta bli de här goda och nyttiga muffinsen som ger ett fiberrikt och rejält mellanmål.

  • Rödkålssallad med äpple

    Månadens Mästerkock Sara lagar vilt. Denna sallad serverar hon till hjortstek och jordärtskockspuré.

  • Varma smörgåsar med ...

    Goda varma smörgåsar som både går snabbt att göra och smakar ljuvligt

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken