• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Bröllop > Päroncheesecake

Päroncheesecake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 röster, betyg: 4.50av 5)
Loading...
I denna cheesecake skapar päron och kardemumma en underbar smaksensation. Låt gärna bakverket stå ett par timmar i kylen innan det serveras.
  • Totalt 1 tim 30 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 15+30–40 min
  • Betyg: baserat på 4 recensioner

Ingredienser:(8)

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • Ca 400 g konserverade päron
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 dl koncentrerad päronsaft
  • 4 ägg
  • Garnering:
  • 1 msk farinsocker
  • ½ l bär
  • 1 dl crème fraiche

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 200°C. Blanda smör i bitar, mjöl, socker, vaniljsocker och vatten, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop ingredienserna till en deg.
Steg 2 Smörj en springform, ca 24 cm i diameter, och tryck ut degen i formen. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda ca 15 min.
Steg 3 Låt päronen rinna av väl. Rör samman philadelphia-ost, crème fraiche, florsocker, kardemumma och päronsaft.
Steg 4 Rör ner äggen, ett i taget, i smeten. Dela päronen i bitar och tillsätt dem i smeten.
Steg 5 Häll päronfyllningen i pajskalet och grädda 30–40 min eller tills fyllningen har stelnat. Den ska inte vara lös men röra sig lite när du puttar på formen.
Steg 6 Strö över lite farinsocker när cheesecaken ska serveras. Dekorera med bär och crème fraiche.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSTIPS!

Servera gärna en god och frisk bärsås till cheesecaken. Du kan använda frysta eller färska bär till såsen. Koka upp 2 msk färskpressad citronsaft med 2 msk strösocker. Blanda 250 g frysta bär och låt det koka upp. Servera gärna såsen varm till den kalla cheesecaken. Du kan använda vilka bär du vill, låt smaken få bestämma.
  • On: December 19, 2012
  • In: Bröllop, Nyår, Desserter, Dessertpaj, Mjuka kakor
  • Comments Off on Päroncheesecake

← Föregående recept
Päronbakelse från La Fontaine

Nästa recept →
Päronflan med lyxig sås

Liknande recept

  • Rådjursfilé

    I denna raffinerade vilträtt serveras rådjursfilén med en mustig linsröra och en fruktig nyponsås smaksatt med balsamvinäger....

  • Rulltårtsbakelse Tiramisù

    Detta är en snabbvariant av den populära italienska desserten Tiramisù. Smaken är i stort sett densamma, men bakelsen...

  • Ricottasufflé

    Hemligheten i den här läckra sufflén är mjuka och krämiga savoiardikex, indränkta i apelsinlikör, som göms i mitten....

  • Ricottasufflé med citron

    Dessa ljuvligt lätta citrus-suffléer med söt ricottaost är perfekta att servera efter en stor middag.

  • Pepparfilé med balsamskum

    En mör skiva oxfilé serveras med en lätt och luftig sås med balsamvinäger – en elegant och kalorisnål rätt.

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken