• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Vegetariskt > Paprikadipp med pitachips

Paprikadipp med pitachips

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Den här underbara dippsåsen exploderar av smaker från röd paprika, kryddor och nötter, du blir inte besviken!
  • Förbereda 20 min
  • Tillaga 25 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 26 g
Fett: 39 g
Fibrer: 4 g
KCal: 487 kcal
KJ: 2037 kJ
Protein: 9 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.1 g
Socker: 7 g

Ingredienser:(4)

  • 3 stora röda paprikor
  • 1 skiva tärnat dagsgammalt bröd
  • 3 dl grovhackade valnötter
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 ½ tsk strösocker
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk grovhackade pistaschnötter
  • 4 pitabröd

Instruktioner:

Steg 1 Lägg paprikorna på en plåt och grilla dem i ugnen på högsta effekt 10–15 min tills skalet börjar bli svart och få blåsor. Lägg paprikorna i en skål och täck över med plastfolie och låt svalna tills de går att hantera.
Steg 2 Skala paprikorna och skrapa bort kärnor och kärnhus. Skär fruktköttet i bitar.
Steg 3 Lägg paprikabitarna i en mixer eller matberedare till- sammans med bröd, valnötter, tomatpuré, citronsaft, socker, spiskummin och hälften av oljan. Mixa till en jämntjock puré, lägg över i en skål och blanda ner pistaschnötterna.
Steg 4 Sätt ugnen på 175ºC. Skär pitabröden i trianglar och pensla trianglarna med oljan som är över. Lägg pitabröden på en plåt och rosta i ugnen 10 min. Lägg över pitatrianglarna på ett galler och låt dem svalna och bli krispiga. Servera pitabröden med dipsåsen.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSFÖRSLAG

Den nötiga smaken och grova konsistensen hos paprikadippen passar utmärkt till ostbrickan. Den är även ljuvlig som nyttigt snacks tillsammans med morots- och selleristavar.
  • On: December 19, 2012
  • In: Vegetariskt, Brunch, Snacks, Tillbehör
  • Comments Off on Paprikadipp med pitachips

← Föregående recept
Ostsnäckor

Nästa recept →
Pastagratäng med spenat

Liknande recept

  • Fetagratinerad gröns...

    ”För mig är det viktigt att tänka på miljön när jag väljer råvaror till matlagningen. Förutom att välja ekologiskt...

  • Vegetarisk chili med...

    ”Jag är inte så förtjust i halvfabrikat och ersättningsprodukter för kött så jag försöker skapa rätter som...

  • Trattissoppa från Ekornahult

    Vilt på menyn hos Månadens Mästerkock Sara.

  • Parmesan- och ricottasufflé

    Månadens Mästerkock Eva bjuder på italienska läckerheter.

  • Ljummen chèvre på spenat

    Den brynta getosten serveras på en bädd av fräsch, späd spenat och garneras med tomater, rostade pinje-nötter och...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken