Den här underbara dippsåsen exploderar av smaker från röd paprika, kryddor och nötter, du blir inte besviken!
Näringsfakta:
Kolhydrater: 26 g
Fett: 39 g
Fibrer: 4 g
KCal: 487 kcal
KJ: 2037 kJ
Protein: 9 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.1 g
Socker: 7 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 39 g
Fibrer: 4 g
KCal: 487 kcal
KJ: 2037 kJ
Protein: 9 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.1 g
Socker: 7 g
Ingredienser:(4)
- 3 stora röda paprikor
- 1 skiva tärnat dagsgammalt bröd
- 3 dl grovhackade valnötter
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk färskpressad citronsaft
- 1 ½ tsk strösocker
- 1 tsk mald spiskummin
- 4 msk olivolja
- 3 msk grovhackade pistaschnötter
- 4 pitabröd
Instruktioner:
Steg 1 Lägg paprikorna på en plåt och grilla dem i ugnen på högsta effekt 10–15 min tills skalet börjar bli svart och få blåsor. Lägg paprikorna i en skål och täck över med plastfolie och låt svalna tills de går att hantera. | |
Steg 2 Skala paprikorna och skrapa bort kärnor och kärnhus. Skär fruktköttet i bitar. | |
Steg 3 Lägg paprikabitarna i en mixer eller matberedare till- sammans med bröd, valnötter, tomatpuré, citronsaft, socker, spiskummin och hälften av oljan. Mixa till en jämntjock puré, lägg över i en skål och blanda ner pistaschnötterna. | |
Steg 4 Sätt ugnen på 175ºC. Skär pitabröden i trianglar och pensla trianglarna med oljan som är över. Lägg pitabröden på en plåt och rosta i ugnen 10 min. Lägg över pitatrianglarna på ett galler och låt dem svalna och bli krispiga. Servera pitabröden med dipsåsen. | ![]() |
