• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Potatis > Potatis- och palsternackssoppa

Potatis- och palsternackssoppa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Det här är en underbar rätt med palsternacka och potatis. Kanske kommer det att bli en ny familjefavorit?
  • Förbereda 15 min
  • Tillaga 20 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 23 g
Fett: 27 g
Fibrer: 6 g
KCal: 362 kcal
KJ: 1610 kJ
Protein: 13 g
Mättat fett: 8 g
Salt: 1.8 g
Socker: 5 g

Ingredienser:(4)

  • 300 g palsternacka
  • 300 g potatis
  • 4 msk olivolja
  • 1 purjolök, skuren i tunna skivor
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1–2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 liter grönsaksbuljong + 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl oliver med kärna
  • 2 dl smulad fetaost
  • Nymald svartpeppar

Instruktioner:

Steg 1 Skala palsternackan och potatisen och skär dem i tärningar, ca 2 cm stora. Kärna ur oliverna med hjälp av en urkärnare eller med en kniv.
Steg 2 Värm upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen och fräs purjolöken cirka 2 min utan att den tar färg.
Steg 3 Tillsätt palsternacks- och potatistärningarna. Höj värmen och stek tills rotfrukt- erna mjuknat lite, ca 5 min.
Steg 4 Tillsätt vitlök och rosmarin. Häll i buljongen och fonden och låt koka upp. Låt soppan sjuda med lock tills palsternackan är mjuk ca 10 min. Tillsätt oliv- erna och sjud ytterligare ett par minuter.
Steg 5 Servera soppan i 4 djupa tallrikar och fördela fetaosten över. Mal över lite svartpeppar. Servera gärna soppan med grissini inlindade i parmaskinka.
Print Friendly, PDF & Email

TIPS & RÅD

Kör eventuellt med en stavmixer om du vill ha en krämigare soppa.
  • On: December 19, 2012
  • In: Potatis, Rotfrukter, Vegetariskt, Soppa, Huvudrätter
  • Comments Off on Potatis- och palsternackssoppa

← Föregående recept
Potatis- och fetaostpaj

Nästa recept →
Potatis- och pepparrotsmos

Liknande recept

  • Potatisgratäng med v...

    Månadens Mästerkock Magdalena gratinerar potatisgratängen i portionsformar när det ska dukas lite festligare.

  • Sötpotatis- och morotspuré

    Den kryddiga färska ingefäran tar fram de bästa smakerna hos moroten och sötpotatisen i den här purén.

  • Pecorinofilé med lök...

    Mör filé som panerats i pecorinoost, luftigt mos och som pricken över i en fräsch lökmarmelad skapar tillsammans...

  • Potatisgratäng med chili

    Potatis är en mycket populär knöl. Den här gratängen med mjuk potatis och krämig ost är oemotståndlig.

  • Potatisgnocchi

    Den här italienska klassikern är en hemlagad pasta gjord på potatis, en mättande rätt som ger energi.

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken