Det här är en underbar rätt med palsternacka och potatis. Kanske kommer det att bli en ny familjefavorit?
Näringsfakta:
Kolhydrater: 23 g
Fett: 27 g
Fibrer: 6 g
KCal: 362 kcal
KJ: 1610 kJ
Protein: 13 g
Mättat fett: 8 g
Salt: 1.8 g
Socker: 5 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 27 g
Fibrer: 6 g
KCal: 362 kcal
KJ: 1610 kJ
Protein: 13 g
Mättat fett: 8 g
Salt: 1.8 g
Socker: 5 g
Ingredienser:(4)
- 300 g palsternacka
- 300 g potatis
- 4 msk olivolja
- 1 purjolök, skuren i tunna skivor
- 4 hackade vitlöksklyftor
- 1–2 msk finhackad färsk rosmarin
- 1 liter grönsaksbuljong + 2 msk grönsaksfond
- 1 dl oliver med kärna
- 2 dl smulad fetaost
- Nymald svartpeppar
Instruktioner:
Steg 1 Skala palsternackan och potatisen och skär dem i tärningar, ca 2 cm stora. Kärna ur oliverna med hjälp av en urkärnare eller med en kniv. | ![]() |
Steg 2 Värm upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Sänk värmen och fräs purjolöken cirka 2 min utan att den tar färg. | |
Steg 3 Tillsätt palsternacks- och potatistärningarna. Höj värmen och stek tills rotfrukt- erna mjuknat lite, ca 5 min. | |
Steg 4 Tillsätt vitlök och rosmarin. Häll i buljongen och fonden och låt koka upp. Låt soppan sjuda med lock tills palsternackan är mjuk ca 10 min. Tillsätt oliv- erna och sjud ytterligare ett par minuter. | |
Steg 5 Servera soppan i 4 djupa tallrikar och fördela fetaosten över. Mal över lite svartpeppar. Servera gärna soppan med grissini inlindade i parmaskinka. |
