• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Kött > Lamm > Marinerade lammspett

Marinerade lammspett

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, betyg: 5.00av 5)
Loading...
De frestande lammspetten är ett utmärkt gott val för en lyckad grillkväll med familj och vänner.
  • Förbereda 25 min + minst 6 tim marinering
  • Tillaga 10 min
  • Betyg: baserat på 1 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 3 g
Fett: 8 g
Fibrer: 3 g
KCal: 134 kcal
KJ: 560 kJ
Protein: 12 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.04 g
Socker: 1.4 g

Ingredienser:(12)

  • 750 g lammkött, rygg eller bog
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk torrt vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika

Instruktioner:

Steg 1 Skär köttet i tärningar, cirka 3 cm stora. Lägg lammköttet i en skål och tillsätt färskpressad citron, vin, olivolja, oregano och vitlök och blanda väl. Täck över med plastfolie och marinera i kylen minst 6 tim eller över natten. Vänd då och då.
Steg 2 Lägg 12 träspett i vatten 30 min innan de ska träs för att förhindra att de brinner på grillen.
Steg 3 Tänd kolgrillen eller ugnens grill. Skär rödlöken i tjocka klyftor och paprikan i bitar, cirka 3 cm stora. Ta upp köttet ur marinaden och varva bitar av kött, lök och paprika på spetten.
Steg 4 Grilla spetten 8–10 min, vänd dem varje 2 min om de grillas på kolgrill tills väl brynta runtom och genomstekta. Servera med citronklyftor att pressa över.
Print Friendly, PDF & Email

TIPS & RÅD

Variera ingredienserna på spetten efter smak. Prova tex halverade champinjoner eller tjocka skivor av zucchini. Laga ett vege- tariskt alternativ genom att byta ut köttet mot tärningar av marinerad fast tofu. Eller trä spetten med olika sorters cocktailtomater i olika färger för att få en explosion av både smak och färg.
  • On: December 19, 2012
  • In: Lamm, Huvudrätter
  • Comments Off on Marinerade lammspett

← Föregående recept
Marinerade lammkotletter

Nästa recept →
Medaljonger med citrussmak

Liknande recept

  • Lammfilé med örttäcke

    Mört kött med ett täcke som doftar förföriskt av rosmarin och timjan. Prova gärna denna lättlagade lammrätt!

  • Pepparfilé med balsamskum

    En mör skiva oxfilé serveras med en lätt och luftig sås med balsamvinäger – en elegant och kalorisnål rätt.

  • Marinerad lammfilé

    Den här goda lammfilén är marinerad i en smakrik och kryddig marinad med både tomat och citron.

  • Turkiska piroger

    Detta är milda och matiga piroger som passar utmärkt till lunch tillsammans med en krispig grönsallad. De är också perfekta...

  • Turkiska lammspett

    Lammspett är en mycket vanlig rätt i Turkiet. De här spetten är en fröjd för ögat och lockar gommen med sin kryddigt...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken