De frestande lammspetten är ett utmärkt gott val för en lyckad grillkväll med familj och vänner.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 3 g
Fett: 8 g
Fibrer: 3 g
KCal: 134 kcal
KJ: 560 kJ
Protein: 12 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.04 g
Socker: 1.4 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 8 g
Fibrer: 3 g
KCal: 134 kcal
KJ: 560 kJ
Protein: 12 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.04 g
Socker: 1.4 g
Ingredienser:(12)
- 750 g lammkött, rygg eller bog
- 3 msk färskpressad citronsaft
- 3 msk torrt vitt vin
- 1 msk olivolja
- 1 msk torkad oregano
- 4 hackade vitlöksklyftor
- 2 rödlökar
- 1 röd paprika
Instruktioner:
Steg 1 Skär köttet i tärningar, cirka 3 cm stora. Lägg lammköttet i en skål och tillsätt färskpressad citron, vin, olivolja, oregano och vitlök och blanda väl. Täck över med plastfolie och marinera i kylen minst 6 tim eller över natten. Vänd då och då. | |
Steg 2 Lägg 12 träspett i vatten 30 min innan de ska träs för att förhindra att de brinner på grillen. | |
Steg 3 Tänd kolgrillen eller ugnens grill. Skär rödlöken i tjocka klyftor och paprikan i bitar, cirka 3 cm stora. Ta upp köttet ur marinaden och varva bitar av kött, lök och paprika på spetten. | ![]() |
Steg 4 Grilla spetten 8–10 min, vänd dem varje 2 min om de grillas på kolgrill tills väl brynta runtom och genomstekta. Servera med citronklyftor att pressa över. |
