• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Meny > Brunch > Apelsingifflar

Apelsingifflar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Detta är härligt krispiga gifflar som smakar lika bra nybakade till eftermiddagskaffet som frysta och upp-värmda till den lyxiga söndagsfrukosten.
  • Totalt 1 tim 40 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 10 min
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(16)

  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 150 g smör
  • Ca ⅓ pkt (15 g) jäst
  • ½ dl rumstempererad kaffegrädde
  • Fyllning:
  • 2 dl apelsinmarmelad
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 2 msk mandelspån

Instruktioner:

Steg 1 Mixa apelsinskalet med mjöl och socker i en matberedare med kniven isatt.
Steg 2 Dela smöret i kuber och blanda ner det i mjöl-blandningen.
Steg 3 Rör ihop jäst och grädde i en bunke. Häll vätskan i mjölblandningen och kör i matberedaren tills en deg bildas.
Steg 4 Dela degen i två delar. Gör en bulle av varje degbit och kavla ut den till en rund degplatta, ca 25 cm i diameter.
Steg 5 Skär eller sporra ut 8 tre-kanter av varje degplatta.
Steg 6 Fördela apelsinmarme-laden på degbitarna. Rulla ihop trekanterna till gifflar. Börja att rulla vid den breda sidan av tre-kanten.
Steg 7 Lägg gifflarna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa 1 tim. Sätt ugnen på 225°C.
Steg 8 Vispa upp ägget och pensla gifflarna med det. För-dela mandelspån ovanpå.
Steg 9 Grädda gifflarna ca 10 min eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
Print Friendly, PDF & Email

MED ÄPPLE OCH KANEL

Vill du variera dina gifflar kan du byta ut apelsin-marmeladen mot kanel och äpple. Det är två smaker som passar till alla typer av vetebröd och bullar. Riv två äpplen grovt och blanda med 2 msk råsocker och 1 tsk kanel. Följ för övrigt grundreceptet.
  • On: December 19, 2012
  • In: Brunch, Vetebröd & bullar
  • Comments Off on Apelsingifflar

← Föregående recept
Äppelsoppa med boveteklimp

Nästa recept →
Hallonrektanglar

Liknande recept

  • Crêpes Suzette

    Om man vill bjuda på något riktigt läckert ska man prova den här klassiska franska rätten. Apelsinjuice är den hemliga...

  • Cheddar- och jalapeñobröd

    Dessa goda och heta bröd tillagas i muffinspanna. I USA har matbröd ofta karaktär av muffins, även om de bakas med...

  • Äppelkefir med hallonpuré

    Att äta kefir eller filmjölk är att vara snäll mot magen! Men det kan behövas lite omväxling när det gäller serveringen....

  • Müslimuffins med pek...

    Det är svårt att låta bli de här goda och nyttiga muffinsen som ger ett fiberrikt och rejält mellanmål.

  • Nöt- och kokosmüsli

    Den här mycket näringsrika och goda frukostmüslin är lätt att blanda, njut av den goda smaken av hemlagat!

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken