• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Fågel > Kyckling > Indiska Tikkaspett

Indiska Tikkaspett

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
De här kryddiga kycklingspetten med tandoori och paprika passar perfekt med den svala gurksalladen.
  • Förbereda 15 min+ marinering 3 tim
  • Tillaga 15 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 4 g
Fett: 18 g
Fibrer: 1 g
KCal: 310 kcal
KJ: 1296 kJ
Protein: 34 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.1 g
Socker: 2 g

Ingredienser:(4)

  • 4 kycklingbröstfiléer à 150 g
  • 1 dl tandooripasta
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 gurkor
  • ½ tsk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl hackade korianderblad
  • 1 msk vegetabilisk olja

Instruktioner:

Steg 1 Skär varje kycklingfilé i 8 lika stora bitar och lägg köttet i en porslins- eller glasskål. Blanda tandooripasta, citronsaft, yoghurt och rökt paprikapulver i en skål.Häll marinaden över kycklingen. Vänd kycklingbitarna i marinaden så att de täcks. Täck över och kyl 3 tim, rör om då och då. Lägg grill- spett av trä i blöt 30 min så att de inte bränns vid under tillagningen.
Steg 2 Skär tunna strimlor av gurk- orna på längden med en potatisskalare. Lägg skivorna i en skål. Blanda socker och vinäger och häll över gurkan. Tillsätt koriander, täck över skålen och kyl fram till servering.
Steg 3 Trä fyra kycklingbitar på varje grillspett. Värm upp en grillpanna eller en kolgrill och pensla pannan eller gallret med olja. Grilla spetten 15 min, vänd dem ofta. Ta av från värmen och servera med gurkan.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSFÖRSLAG

Det behövs även 8 grillspett. Istället för rökt paprikapulver går det bra att använda starkt paprikapulver.
  • On: December 19, 2012
  • In: Kyckling, Huvudrätter
  • Comments Off on Indiska Tikkaspett

← Föregående recept
Indiska kycklingbiffar

Nästa recept →
Italiensk kycklingfärslimpa

Liknande recept

  • Ingefärakokt kycklingfilé

    Kycklingen som genomsyras av smaken av ingefära är mycket nyttig, lätt att laga och fantastiskt god.

  • Indonesisk kycklingfilé

    Den läckra kycklingen är perfekt stekt och täckt med en mörk exotisk sås som gör att man blir sugen på mer.

  • Höns med ris och curry

    Jan-Erik Hagbohm har än en gång väckt liv i ett av Mästerkockens originalrecept och gett det en modernare touche....

  • Het knaperstekt kyck...

    Mör kycklingfilé som kryddas med heta smaker och steks knaprig till en snabb och god vardagsrätt.

  • Filé med krämig dijonsås

    En enkel kycklingfilé kan få en extraordinär smak – prova det här lätta receptet så får du se! Det kommer helt...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken