De här kryddiga kycklingspetten med tandoori och paprika passar perfekt med den svala gurksalladen.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 4 g
Fett: 18 g
Fibrer: 1 g
KCal: 310 kcal
KJ: 1296 kJ
Protein: 34 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.1 g
Socker: 2 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 18 g
Fibrer: 1 g
KCal: 310 kcal
KJ: 1296 kJ
Protein: 34 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.1 g
Socker: 2 g
Ingredienser:(4)
- 4 kycklingbröstfiléer à 150 g
- 1 dl tandooripasta
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 gurkor
- ½ tsk strösocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl hackade korianderblad
- 1 msk vegetabilisk olja
Instruktioner:
Steg 1 Skär varje kycklingfilé i 8 lika stora bitar och lägg köttet i en porslins- eller glasskål. Blanda tandooripasta, citronsaft, yoghurt och rökt paprikapulver i en skål.Häll marinaden över kycklingen. Vänd kycklingbitarna i marinaden så att de täcks. Täck över och kyl 3 tim, rör om då och då. Lägg grill- spett av trä i blöt 30 min så att de inte bränns vid under tillagningen. | |
Steg 2 Skär tunna strimlor av gurk- orna på längden med en potatisskalare. Lägg skivorna i en skål. Blanda socker och vinäger och häll över gurkan. Tillsätt koriander, täck över skålen och kyl fram till servering. | ![]() |
Steg 3 Trä fyra kycklingbitar på varje grillspett. Värm upp en grillpanna eller en kolgrill och pensla pannan eller gallret med olja. Grilla spetten 15 min, vänd dem ofta. Ta av från värmen och servera med gurkan. |
