• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade grönsaker

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
De ugnsbakade grönsakerna med dressing av vitlök och rosmarin är det perfekta tillbehöret till de flesta rätter.
  • Förbereda 15 min
  • Tillaga 40 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 25 g
Fett: 19 g
Fibrer: 3 g
KCal: 286 kcal
KJ: 1194 kJ
Protein: 5 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.01 g
Socker: 7 g

Ingredienser:(4)

  • 4 fasta potatisar
  • 1 urkärnad röd paprika
  • 1 urkärnad gul paprika
  • 1 zucchini
  • 2 stora champinjoner, tex portobella
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl lätt majonnäs
  • 1 dl gräddfil

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 200ºC. Skär potatisen i klyftor. Dela pap- rikan i fjärdedelar. Skär zucch- inin i tjocka skivor och halvera svampen. Skär rödlöken i klyftor. Lägg potatisen i en stor ugnsfast form. Droppa över hälften av olivoljan och ugnsstek 20 min.
Steg 2 Vänd potatisen och blanda ner paprika, zucchini, lök och svamp. Droppa över resten av olivoljan och fortsätt ugnsrosta ca 20 min, tills potatisen är mjuk, gyllene och genomstekt.
Steg 3 Stöt rosmarin och vitlök i en mortel. Vispa ihop majonnäs och gräddfil och vispa sedan ner rosmarin och vitlök.
Steg 4 Servera de ugnsrostade grön- sakerna med dressingen vid sidan av eller klicka dressingen över grönsakerna.
Print Friendly, PDF & Email

TIPS & RÅD

Färsk rosmarin har en omisskänlig, talliknade doft och passar perfekt till att smaksätta ugnsstekta och grillade rätter i alla former. Rosmarin har många medicinska egenskaper, bla stimulerar den immunförsvaret och hjälper cirkulationen. Färsk rosmarin är en ganska kraftig växt som inte mjuknar eller vissnar som andra örter. Försök hitta rosmarin med gröna utåtstående tjocka blad som doftar då de gnids med fingrarna. Förvara i en påse i kylen upp till 1 vecka.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Potatis, Vegetariskt, Tillbehör
  • Comments Off on Ugnsrostade grönsaker

← Föregående recept
Ugnsrostad grönsaksmix

Nästa recept →
Ungersk sallad med paprika & fetaost

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken