De ugnsbakade grönsakerna med dressing av vitlök och rosmarin är det perfekta tillbehöret till de flesta rätter.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 25 g
Fett: 19 g
Fibrer: 3 g
KCal: 286 kcal
KJ: 1194 kJ
Protein: 5 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.01 g
Socker: 7 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 19 g
Fibrer: 3 g
KCal: 286 kcal
KJ: 1194 kJ
Protein: 5 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.01 g
Socker: 7 g
Ingredienser:(4)
- 4 fasta potatisar
- 1 urkärnad röd paprika
- 1 urkärnad gul paprika
- 1 zucchini
- 2 stora champinjoner, tex portobella
- 1 rödlök
- 2 msk olivolja
- 1 tsk finhackad färsk rosmarin
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl lätt majonnäs
- 1 dl gräddfil
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 200ºC. Skär potatisen i klyftor. Dela pap- rikan i fjärdedelar. Skär zucch- inin i tjocka skivor och halvera svampen. Skär rödlöken i klyftor. Lägg potatisen i en stor ugnsfast form. Droppa över hälften av olivoljan och ugnsstek 20 min. | |
Steg 2 Vänd potatisen och blanda ner paprika, zucchini, lök och svamp. Droppa över resten av olivoljan och fortsätt ugnsrosta ca 20 min, tills potatisen är mjuk, gyllene och genomstekt. | ![]() |
Steg 3 Stöt rosmarin och vitlök i en mortel. Vispa ihop majonnäs och gräddfil och vispa sedan ner rosmarin och vitlök. | |
Steg 4 Servera de ugnsrostade grön- sakerna med dressingen vid sidan av eller klicka dressingen över grönsakerna. |
