Den delikata smaken på den eleganta primören matchas perfekt av en dressing gjord med soja och mandel.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 4 g
Fett: 8 g
Fibrer: 2 g
KCal: 111 kcal
KJ: 466 kJ
Protein: 6 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.4 g
Socker: 2 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 8 g
Fibrer: 2 g
KCal: 111 kcal
KJ: 466 kJ
Protein: 6 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.4 g
Socker: 2 g
Ingredienser:(4)
- 4 msk mandelspån
- 2 knippen ansad grön sparris
- 2 msk soja
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk olivolja
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 175ºC. Lägg mandeln på en plåt och rosta ca 5 min, tills den är lätt rostad. Kontrollera hela tiden så att man- deln inte bränns vid. Ställ åt sidan. | |
Steg 2 Klä en ångkokningskorg med smörpapper och stick små hål i papperet. | ![]() |
Steg 3 Lägg sparrisen i ångkoknings-korgen och ställ korgen i en kastrull med kokande vatten. Lägg på locket och ångkoka cirka 10 min, tills sparrisen är mjuk. Ta av från värmen och lägg upp sparrisen på ett serveringsfat. | |
Steg 4 Blanda soja, citronsaft och olivolja i en skål och häll dressingen över sparrisen. Strö över mandelspån och servera. |
