• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Vegetariskt > Sparris med rostad mandel

Sparris med rostad mandel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Den delikata smaken på den eleganta primören matchas perfekt av en dressing gjord med soja och mandel.
  • Förbereda 10 min
  • Tillaga 10 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 4 g
Fett: 8 g
Fibrer: 2 g
KCal: 111 kcal
KJ: 466 kJ
Protein: 6 g
Mättat fett: 1 g
Salt: 0.4 g
Socker: 2 g

Ingredienser:(4)

  • 4 msk mandelspån
  • 2 knippen ansad grön sparris
  • 2 msk soja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olivolja

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 175ºC. Lägg mandeln på en plåt och rosta ca 5 min, tills den är lätt rostad. Kontrollera hela tiden så att man- deln inte bränns vid. Ställ åt sidan.
Steg 2 Klä en ångkokningskorg med smörpapper och stick små hål i papperet.
Steg 3 Lägg sparrisen i ångkoknings-korgen och ställ korgen i en kastrull med kokande vatten. Lägg på locket och ångkoka cirka 10 min, tills sparrisen är mjuk. Ta av från värmen och lägg upp sparrisen på ett serveringsfat.
Steg 4 Blanda soja, citronsaft och olivolja i en skål och häll dressingen över sparrisen. Strö över mandelspån och servera.
Print Friendly, PDF & Email

TIPS & RÅD

Vi ser oftast grön och vit sparris men det finns även violett sparris vilken är mycket vacker att servera när det finns möjlighet att hitta den. Köp sparris som har en fast knopp och en klar färg. Ändarna på sparrisen är träiga och ska skäras bort före tillagning. Om sparrisen kokas i en
  • On: December 19, 2012
  • In: Vegetariskt, Förrätter, Tillbehör
  • Comments Off on Sparris med rostad mandel

← Föregående recept
Spansk grönsaksmakaroni

Nästa recept →
Sparrisomelett

Liknande recept

  • Fetagratinerad gröns...

    ”För mig är det viktigt att tänka på miljön när jag väljer råvaror till matlagningen. Förutom att välja ekologiskt...

  • Vegetarisk chili med...

    ”Jag är inte så förtjust i halvfabrikat och ersättningsprodukter för kött så jag försöker skapa rätter som...

  • Trattissoppa från Ekornahult

    Vilt på menyn hos Månadens Mästerkock Sara.

  • Parmesan- och ricottasufflé

    Månadens Mästerkock Eva bjuder på italienska läckerheter.

  • Ljummen chèvre på spenat

    Den brynta getosten serveras på en bädd av fräsch, späd spenat och garneras med tomater, rostade pinje-nötter och...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken