Läckra munsbitar inspirerade av en amerikansk klassiker är utmärkta som snacks eller mellanmål – delicious!
Näringsfakta:
Kolhydrater: 23 g
Fett: 19 g
Fibrer: 3 g
KCal: 300 kcal
KJ: 1548 kJ
Protein: 10 g
Mättat fett: 6 g
Salt: 0.6 g
Socker: 3 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 19 g
Fibrer: 3 g
KCal: 300 kcal
KJ: 1548 kJ
Protein: 10 g
Mättat fett: 6 g
Salt: 0.6 g
Socker: 3 g
Ingredienser:(4)
- 8 skivor bacon
- 8 skivor fullkornsformfranska
- 3 msk lätt majonnäs
- 1 tunt skivad bifftomat
- 5 dl finstrimlad isbergssallad
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 175ºC. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg baconet på den bakpappers-klädda plåten och ugnsstek cirka 10 min, tills gyllene och knaprigt. Ta ut baconet ur ugnen och lägg det på hushållspapper så att fettet kan rinna av. | ![]() |
Steg 2 Rosta brödet på båda sidor tills gyllene. Bred majonnäs på en sida av brödskivorna. | |
Steg 3 Lägg 2 skivor bacon på 4 av brödskivorna. Fördela sedan tomatskivor och sallad över baconet. Lägg på de åter- stående brödskivorna med majonnässidan nedåt mot salladen. | |
Steg 4 Skär sedan varje sandwich i 4 små trianglar och sätt i en tandpetare så att de håller ihop. Lägg upp på ett stort serverings- fat eller fördela på 4 mindre tallrikar. |
