• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Kalas > Lyxig chokladtårta

Lyxig chokladtårta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (501 röster, betyg: 3.34av 5)
Loading...

Denna otroligt läckra chokladtårta passar till alla tillfällen – och ju mer smörkräm desto bättre! En festtårta som är enklare att göra än den ser ut!

  • Baka 30 min
  • Tillaga
  • Förbereda 30 min
  • Betyg: baserat på 501 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 77.7 g
Fett: 29.8 g
KCal: 604
Mättat fett: 13.2 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej

Ingredienser:(12)

  • 4 dl fint vetemjöl + mjöl till formarna
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl filmjölk
  • 2 ½ dl kallt starkt kaffe
  • 1 dl olja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 5 dl florsocker
  • 200 g mjukt smör + smör till formarna
  • 1 dl mjölk

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Smöra och mjöla 2 bakformar som är 20 cm i diameter.
Steg 2 Blanda strösocker, mjöl, 2 dl kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt filmjölk, kaffe, olja, ½ krm vaniljpulver och ägg. Vispa med en elvisp ca 2 min på medelhastighet, tills smeten är jämn och smet.
Steg 3 Portionera upp smeten i formarna och grädda 30 min. Prova att kakorna är klara med en provsticka, stickan ska vara ren när den kommer ut. Låt kakorna svalna i formarna 10 min. Ta sedan upp kakorna ur formarna och låt dem svalna helt på ett galler.
Steg 4 Blanda florsockret med resten av kakaon och vaniljpulvret i en medelstor skål. Vispa smöret tills det är krämigt och fluffigt. Vispa ner ömsom kakaoblandningen, ömsom mjölken i smöret. Vispa smeten slät efter varje tillsats och avsluta med att vispa tills hela smeten är jämn och bredbar.
Steg 5 Lägg en kaka på ett serveringsfat. Bred över smörkrämen i ett cirka 2 cm tjockt lager ända ut till kanten. Placera den andra kakan ovanpå. Bred resten av smörkrämen över toppen och kanten av kakan.
Print Friendly, PDF & Email

SMAKTIPS!

Variera gärna smaken genom att använda vit choklad istället för mörk choklad i tryffeln. Du kan även byta ut aprikosmarmeladen mot din egen favoritmarmelad.
  • On: December 19, 2012
  • In: Kalas, Desserter, Mjuka kakor, Tårtor
  • Kommentar (33)

← Föregående recept
Lyxbit med aprikossmak

Nästa recept →
Aprikosring

Liknande recept

  • Chèvreäpplen med ape...

    Smaken av smält getost, äpple och söt honung är ingenting annat än underbar! Desserten är inte bara god utan även...

  • Bullar à la peanut

    En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång...

  • Blåbärsmuffins med fil

    Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga...

  • Äppletarte med rönnb...

    Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad....

  • Äpplemuffins

    Visst låter det gott med saftiga muffins med en härlig smak av äpple? Och ännu godare blir det om du serverar lite...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken