Alla kommer att älska denna enkla men mycket läckra pastagratäng med kyckling och krämig ostsås.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 60 g
Fett: 28 g
Fibrer: 3 g
KCal: 680 kcal
KJ: 2849 kJ
Protein: 47 g
Mättat fett: 11 g
Salt: 0.2 g
Socker: 8 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 28 g
Fibrer: 3 g
KCal: 680 kcal
KJ: 2849 kJ
Protein: 47 g
Mättat fett: 11 g
Salt: 0.2 g
Socker: 8 g
Ingredienser:(4)
- 2 msk margarin (60% fett)
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl lättmjölk
- Salt
- Svartpeppar
- 2 ½ dl riven smakrik ost (17% fett)
- 250 g pasta, tex spiraler
- 1 grillad kyckling, köttet strimlat
- 2 ½ dl majskorn
- 3 msk hackad persilja
- 3 msk ströbröd
- 1 dl fint riven parmesanost
Instruktioner:
Steg 1 Hetta upp margarinet i en kastrull på hög värme. Vispa ner mjölet när margarinet börjar tystna och vispa till en tjock pasta. Sänk värmen och bryn ca 1 min.Vispa ner mjölken lite i taget till en slät sås. Koka upp under vispning och låt sjuda 2–3 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner osten lite i taget tills all ost har smält och såsen är jämn och slät. Ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan. | ![]() |
Steg 2 Sätt ugnen på 200ºC. Lägg pastan i kokande vatten och koka den 10–12 min tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma kastrullen. Blanda ner såsen, kyckling, majs och persilja. Häll upp i en ugnsfast form som rymmer ca 1 ½ liter. | |
Steg 3 Blanda ströbröd och par- mesanost. Strö ett jämnt lager av parmesanblandningen över gratängen. Ugnsbaka ca 20 min, tills pastan är genomvarm och gyllene. Servera med grönsallad. |
