• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Fågel > Kyckling > Kyckling- och pastagratäng

Kyckling- och pastagratäng

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Alla kommer att älska denna enkla men mycket läckra pastagratäng med kyckling och krämig ostsås.
  • Förbereda 20 min
  • Tillaga 40 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 60 g
Fett: 28 g
Fibrer: 3 g
KCal: 680 kcal
KJ: 2849 kJ
Protein: 47 g
Mättat fett: 11 g
Salt: 0.2 g
Socker: 8 g

Ingredienser:(4)

  • 2 msk margarin (60% fett)
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl lättmjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 ½ dl riven smakrik ost (17% fett)
  • 250 g pasta, tex spiraler
  • 1 grillad kyckling, köttet strimlat
  • 2 ½ dl majskorn
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl fint riven parmesanost

Instruktioner:

Steg 1 Hetta upp margarinet i en kastrull på hög värme. Vispa ner mjölet när margarinet börjar tystna och vispa till en tjock pasta. Sänk värmen och bryn ca 1 min.Vispa ner mjölken lite i taget till en slät sås. Koka upp under vispning och låt sjuda 2–3 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner osten lite i taget tills all ost har smält och såsen är jämn och slät. Ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan.
Steg 2 Sätt ugnen på 200ºC. Lägg pastan i kokande vatten och koka den 10–12 min tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma kastrullen. Blanda ner såsen, kyckling, majs och persilja. Häll upp i en ugnsfast form som rymmer ca 1 ½ liter.
Steg 3 Blanda ströbröd och par- mesanost. Strö ett jämnt lager av parmesanblandningen över gratängen. Ugnsbaka ca 20 min, tills pastan är genomvarm och gyllene. Servera med grönsallad.
Print Friendly, PDF & Email

FRÄSCHA ALTERNATIV

Det går utmärkt att tillaga rätten i portionsformar som även kan frysas in. Använd ugnssäkra formar som rymmer ca 3 ½ dl istället för en stor gratängform. Låt svalna och täck med plastfolie om de ska frysas in. Tina och värm i mikrovågsugn.
  • On: December 19, 2012
  • In: Kyckling, Pastarätter, Huvudrätter, Tillbehör
  • Comments Off on Kyckling- och pastagratäng

← Föregående recept
Kyckling- och nudelsallad

Nästa recept →
Kyckling- och pastasoppa

Liknande recept

  • Ingefärakokt kycklingfilé

    Kycklingen som genomsyras av smaken av ingefära är mycket nyttig, lätt att laga och fantastiskt god.

  • Indonesisk kycklingfilé

    Den läckra kycklingen är perfekt stekt och täckt med en mörk exotisk sås som gör att man blir sugen på mer.

  • Höns med ris och curry

    Jan-Erik Hagbohm har än en gång väckt liv i ett av Mästerkockens originalrecept och gett det en modernare touche....

  • Het knaperstekt kyck...

    Mör kycklingfilé som kryddas med heta smaker och steks knaprig till en snabb och god vardagsrätt.

  • Filé med krämig dijonsås

    En enkel kycklingfilé kan få en extraordinär smak – prova det här lätta receptet så får du se! Det kommer helt...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken