Den här goda pumpa- och potatissoppan är mättande och mjukt krämig. En utmärkt middag för kyliga dagar.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 24 g
Fett: 9 g
Fibrer: 3 g
KCal: 209 kcal
KJ: 870 kJ
Protein: 7 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.3 g
Socker: 10 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 9 g
Fibrer: 3 g
KCal: 209 kcal
KJ: 870 kJ
Protein: 7 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.3 g
Socker: 10 g
Ingredienser:(4)
- 3 potatisar
- 300 g pumpa
- 1 msk olivolja
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 2 lagerblad
- 5 dl kycklingbuljong
- 2½ dl lättmjölk
- 2½ dl matlagningsyoghurt
- 3 msk finhackad gräslök
Instruktioner:
Steg 1 Skala potatisen. Skala och kärna ur pumpan. Skär potatis och pumpa i bitar. | |
Steg 2 Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme och fräs lök, vitlök och lagerblad 2–3 min, tills det börjar dofta. Tillsätt potatis och pumpa och häll i buljongen. Koka upp, sänk värmen och lägg på locket. Låt sjuda cirka 20 min, tills potatisen är mjuk. | |
Steg 3 Häll över allt i en mixer eller matberedare och ta bort lagerbladen. Mixa till en jämn och slät puré. | |
Steg 4 Häll tillbaka purén i kas- trullen. Rör ner mjölken och 1½ dl av yoghurten. Hetta upp försiktigt tills soppan är genom- varm. Portionera upp i varma tallrikar, klicka på resten av yog- hurten och strö över gräslök. Servera med bröd. | ![]() |
