• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Mustig pumpasoppa

Mustig pumpasoppa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, betyg: 5.00av 5)
Loading...
Den här goda pumpa- och potatissoppan är mättande och mjukt krämig. En utmärkt middag för kyliga dagar.
  • Förbereda 10 min
  • Tillaga 30 min
  • Betyg: baserat på 1 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 24 g
Fett: 9 g
Fibrer: 3 g
KCal: 209 kcal
KJ: 870 kJ
Protein: 7 g
Mättat fett: 4 g
Salt: 0.3 g
Socker: 10 g

Ingredienser:(4)

  • 3 potatisar
  • 300 g pumpa
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2½ dl lättmjölk
  • 2½ dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk finhackad gräslök

Instruktioner:

Steg 1 Skala potatisen. Skala och kärna ur pumpan. Skär potatis och pumpa i bitar.
Steg 2 Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme och fräs lök, vitlök och lagerblad 2–3 min, tills det börjar dofta. Tillsätt potatis och pumpa och häll i buljongen. Koka upp, sänk värmen och lägg på locket. Låt sjuda cirka 20 min, tills potatisen är mjuk.
Steg 3 Häll över allt i en mixer eller matberedare och ta bort lagerbladen. Mixa till en jämn och slät puré.
Steg 4 Häll tillbaka purén i kas- trullen. Rör ner mjölken och 1½ dl av yoghurten. Hetta upp försiktigt tills soppan är genom- varm. Portionera upp i varma tallrikar, klicka på resten av yog- hurten och strö över gräslök. Servera med bröd.
Print Friendly, PDF & Email

NYTTIGT & GOTT

Pumpa innehåller massor av näring – förutom folat, C-vitamin, kalium och fibrer så ger pumpa också A-vitamin i form av betakaroten. Det anses troligt att betakaroten kan minska risken för utveckling av olika sorters cancer. Betakaroten kan också hjälpa till att stärka skyddet mot hjärtsjukdomar.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Potatis, Vegetariskt, Soppa, Förrätter, Huvudrätter
  • Comments Off on Mustig pumpasoppa

← Föregående recept
Mustig majssoppa

Nästa recept →
Nötiga kikärtsburgare

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken