Söt och krämig färskost med färska jordgubbar fyller dessa ljuvliga rutor som är inneslutna i frasigt sockrad smördeg, vem kan tacka nej till det?
Näringsfakta:
Kolhydrater: 19.1 g
Fett: 11.2 g
KCal: 199
Mättat fett: 5.4 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej
Kolhydrater: 19.1 g
Fett: 11.2 g
KCal: 199
Mättat fett: 5.4 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej
Ingredienser:(20)
- Smör till formen
- 450 g fryst smördeg, tinad (2 rullar)
- 450 g mjuk färskost, tex philadelphiaost
- 2 dl strösocker
- 1 dl jordgubbssylt
- 1 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 3 ½ dl skivade jordgubbar
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form, ca 33x22 cm med smör. Rulla ut en smördegsrulle, kavla ut och skär till den om det behövs. Täck botten av formen med smördegen. Nyp ihop eventuella skarvar. | ![]() |
Steg 2 Vispa ihop färskost, 1 dl strösocker, jordgubbssylt, ägg och vaniljsocker i en skål med en elvisp. Vispa på medelhastighet till en jämn och slät smet. Vänd ner jordgubbarna. Bred färskostsmeten över smördegen i formen. | ![]() |
Steg 3 Rulla ut resten av smör-degen och forma till ett ark som är ca 33x22 cm. Lägg smördegen ovanpå krämen. Strö över resten av sockret och grädda 25–30 min, tills gyllene. Låt kakan svalna helt och skär den i 20 rutor. Garnera gärna med skivade jordgubbar. | ![]() |
