• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Mjuka kakor > Krämig jordgubbskaka

Krämig jordgubbskaka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, betyg: 5.00av 5)
Loading...
Söt och krämig färskost med färska jordgubbar fyller dessa ljuvliga rutor som är inneslutna i frasigt sockrad smördeg, vem kan tacka nej till det?
  • Baka 25–30 min
  • Tillaga
  • Förbereda 15 min
  • Betyg: baserat på 1 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 19.1 g
Fett: 11.2 g
KCal: 199
Mättat fett: 5.4 g
Glutenfri: Nej
Laktosfri: Nej

Ingredienser:(20)

  • Smör till formen
  • 450 g fryst smördeg, tinad (2 rullar)
  • 450 g mjuk färskost, tex philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl jordgubbssylt
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ½ dl skivade jordgubbar

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form, ca 33x22 cm med smör. Rulla ut en smördegsrulle, kavla ut och skär till den om det behövs. Täck botten av formen med smördegen. Nyp ihop eventuella skarvar.
Steg 2 Vispa ihop färskost, 1 dl strösocker, jordgubbssylt, ägg och vaniljsocker i en skål med en elvisp. Vispa på medelhastighet till en jämn och slät smet. Vänd ner jordgubbarna. Bred färskostsmeten över smördegen i formen.
Steg 3 Rulla ut resten av smör-degen och forma till ett ark som är ca 33x22 cm. Lägg smördegen ovanpå krämen. Strö över resten av sockret och grädda 25–30 min, tills gyllene. Låt kakan svalna helt och skär den i 20 rutor. Garnera gärna med skivade jordgubbar.
Print Friendly, PDF & Email

TILLAGNINGSTIPS

Det går utmärkt att använda andra färska bär istället för jordgubbar, tex blåbär. Byt i så fall även ut jordgubbssylten mot blåbärssylt.
  • On: December 20, 2012
  • In: Mjuka kakor, Tårtor
  • 1 Comment

← Föregående recept
Kronans kaka

Nästa recept →
Krämig lime- och kokostårta

Liknande recept

  • Jordnötsbrownie med gelé

    Dessa goda jordnötsrutor är oemotståndliga. De salta jordnötterna utgör en läcker kontrast till den härligt sega...

  • Café Svenssons wienerkaka

    Denna läckra wienerkaka gömmer både vaniljkräm och mandelmassa. Degen kräver lite längre jäsning, men den som väntar...

  • Världens godaste och...

    ”Mina recept härstammar från min mamma som hade ett hembageri och cafe i Hindås för sextio år sedan. Hennes Toscatårta...

  • Kärleksmums

    ”Jag gör ofta denna läckra kaka till mig och min familj. Vanligen har den en kaffeglasyr, men om man som jag inte...

  • Hallon- och chokladk...

    Jag heter Birgitta och är 46 år. Jag fick födoämnesallergi för tio år sedan och efter det har det varit mycket experimenterande...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken