• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Vegetarisk latmansgryta från ugnen

Vegetarisk latmansgryta från ugnen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Den här sunda grytan är enormt praktisk! Bara ner med grönsaker, kryddor och buljong i en gryta, in i ugnen – och efter en timme är det färdigt. Under tiden har man tid att vila, eller baka ett gott bröd om man är på humör.
  • Förbereda
  • Tillaga 35 min + 1 tim i ugnen
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 29g
Fett: 8g
Fibrer: 10g
KCal: 216
KJ: 897
Protein: 7g

Ingredienser:(4)

  • 4 vita spetsiga paprikor
  • 3 tomater
  • 1 liten aubergine
  • 2 zucchini
  • 250 g skärbönor
  • 3 potatisar
  • 2 lökar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • Salt, svartpeppar
  • 1 liter het grönsaksbuljong
  • 30 g smör
  • 1⁄2 knippe slät persilja

Instruktioner:

Steg 1 Ansa och kärna ur paprikorna och skär dem i 4 cm breda strimlor. Skölj tomaterna, dela dem i fjärde­delar och ta bort stjälkfästena. Skölj och ansa auberginen och skär den i 3 cm stora bitar. Sätt ugnen på 175°C.
Steg 2 Skölj och ansa zucchinin, skär den i fjärde­delar på längden och dela fjärdedelarna i 4 cm stora bitar. Skölj och ansa bönorna och dela dem i 3 cm stora bitar. Skala potatisen och skär den i 11⁄2 cm tjocka skivor. Skala löken och skär den i tunna klyftor.
Steg 3 Spola av en ugnsfast gryta med kallt vatten. Lägg i grönsakerna och blanda ner paprikapulver, oregano, salt och peppar. Häll på buljongen och blanda väl. Klicka på smöret. Täck över grytan väl med aluminiumfolie och lägg sedan på locket.
Steg 4 Sätt in grytan i ugnen, ca 1 tim. Grönsakerna ska vara färdiga, men ändå ge ett lätt tuggmotstånd. Hacka persiljebladen fint, strö persiljan över grytan och servera, gärna med ett gott bröd till.
VISSTE DU...

... att ett högt intag av olika slags grönsaker är av största vikt för ett långt och friskt liv? Olika sorters vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter har olika funktioner i kroppen, och därför gäller det att äta varierat. Mycket frukt och grönt är ett av de främsta råden när det gäller att skydda sig mot en mängd sjukdomar, t ex hjärtinfarkt och cancer.

Print Friendly, PDF & Email

TIPS

Det är också gott att laga rätten i lergryta. Lägg grönsakerna i den vattenindränkta grytan och ställ in i kall ugn. Värm ugnen till 175°C och öka tillagningstiden med 20 min.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Potatis, Vegetariskt, Gryn, Gryta, Huvudrätter
  • Comments Off on Vegetarisk latmansgryta från ugnen

← Föregående recept
Vegetarisk gryta med vita bönor

Nästa recept →
Vegetarisk moussaka

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken