Kolhydrater: 29g
Fett: 8g
Fibrer: 10g
KCal: 216
KJ: 897
Protein: 7g
Ingredienser:(4)
- 4 vita spetsiga paprikor
- 3 tomater
- 1 liten aubergine
- 2 zucchini
- 250 g skärbönor
- 3 potatisar
- 2 lökar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- Salt, svartpeppar
- 1 liter het grönsaksbuljong
- 30 g smör
- 1⁄2 knippe slät persilja
Instruktioner:
Steg 1 Ansa och kärna ur paprikorna och skär dem i 4 cm breda strimlor. Skölj tomaterna, dela dem i fjärdedelar och ta bort stjälkfästena. Skölj och ansa auberginen och skär den i 3 cm stora bitar. Sätt ugnen på 175°C. | |
Steg 2 Skölj och ansa zucchinin, skär den i fjärdedelar på längden och dela fjärdedelarna i 4 cm stora bitar. Skölj och ansa bönorna och dela dem i 3 cm stora bitar. Skala potatisen och skär den i 11⁄2 cm tjocka skivor. Skala löken och skär den i tunna klyftor. | |
Steg 3 Spola av en ugnsfast gryta med kallt vatten. Lägg i grönsakerna och blanda ner paprikapulver, oregano, salt och peppar. Häll på buljongen och blanda väl. Klicka på smöret. Täck över grytan väl med aluminiumfolie och lägg sedan på locket. | |
Steg 4 Sätt in grytan i ugnen, ca 1 tim. Grönsakerna ska vara färdiga, men ändå ge ett lätt tuggmotstånd. Hacka persiljebladen fint, strö persiljan över grytan och servera, gärna med ett gott bröd till. | |
VISSTE DU...
... att ett högt intag av olika slags grönsaker är av största vikt för ett långt och friskt liv? Olika sorters vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter har olika funktioner i kroppen, och därför gäller det att äta varierat. Mycket frukt och grönt är ett av de främsta råden när det gäller att skydda sig mot en mängd sjukdomar, t ex hjärtinfarkt och cancer. |
