• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Frukt & bär > Avokadoentré

Avokadoentré

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Innanför avokadons skal finns massor med nyttigheter.Den fylliga frukten gör den här färgrika salladen mättande och inte minst, underbart god!

Näringsfakta:
Kolhydrater: 1.9

Ingredienser:(4)

  • 1 litet romansallads-huvud
  • 20 cocktailtomater
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • ¼ tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk majsena
  • ¼ tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 2 mogna avokador

Instruktioner:

Steg 1 Skölj salladen grundligt, torka av den lätt och dela den i lagom stora munsbitar. Skölj och halvera tomaterna.
Steg 2 Gör dressingen: Blanda vitvinsvinäger, 2 msk vatten, 2 msk citronsaft, buljongtärning, majsena och sambal oelek i en skål. Rör om väl.
Steg 3 Skala vitlöksklyftan och hacka den fint. Blanda ner vitlöken i dressingen. Smaka av dressingen med salt och peppar. Blanda salladen med hälften av dressingen.
Steg 4 Klipp hälften av gräslöken fint och lägg resten åt sidan till garnering. Halvera avokadorna på längden, ta ur kärnan och ta bort skalet.
Steg 5 Skär fruktköttet i skivor och pensla skivorna med resten av citronsaften.
Steg 6 Lägg upp salladsbladen på 4 tallrikar. Lägg tomater och avokadoskivor ovanpå och droppa över resten av ressingen. Strö över den klippta gräslöken och garnera med hela gräslöksstrån.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Frukt & bär, Sallad, Förrätter
  • Comments Off on Avokadoentré

← Föregående recept
Wokat viltkött och grönsaker

Nästa recept →
Konjak- & limegriljerad mango

Liknande recept

  • Frisk och syrlig vin...

    Röda vinbär med sin fina färg och utpräglat syrliga smak räknas till de godaste bären som sommaren bjuder på. Men...

  • Crêpes med sommarbär

    Oavsett om de här crêpesen med yoghurt och bär serveras till frukost eller dessert så kommer de att bli en succé!

  • Vindruvsgelé med rie...

    Mycket elegant är denna gelédessert med både gröna och blå druvor. Ett bra exempel på att fina desserter kan göras...

  • Varm bärsoppa

    Bärsoppan, som får avsluta Mästerkockarna Evelina och Helenas vinterpicknick, överensstämmer med deras matfilosofi...

  • Vanilj brûlée med blåbär

    Crème brûlée är en riktig fransk klassiker. I original görs desserten på grädde och är ganska mäktig. Detta är...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken