Innanför avokadons skal finns massor med nyttigheter.Den fylliga frukten gör den här färgrika salladen mättande och inte minst, underbart god!
Kolhydrater: 1.9
Ingredienser:(4)
- 1 litet romansallads-huvud
- 20 cocktailtomater
- 4 msk vitvinsvinäger
- 3 msk färskpressad citronsaft
- ¼ tärning grönsaksbuljong
- 1 tsk majsena
- ¼ tsk sambal oelek
- 1 vitlöksklyfta
- Salt
- Vitpeppar
- 1 knippe gräslök
- 2 mogna avokador
Instruktioner:
Steg 1 Skölj salladen grundligt, torka av den lätt och dela den i lagom stora munsbitar. Skölj och halvera tomaterna. | |
Steg 2 Gör dressingen: Blanda vitvinsvinäger, 2 msk vatten, 2 msk citronsaft, buljongtärning, majsena och sambal oelek i en skål. Rör om väl. | |
Steg 3 Skala vitlöksklyftan och hacka den fint. Blanda ner vitlöken i dressingen. Smaka av dressingen med salt och peppar. Blanda salladen med hälften av dressingen. | |
Steg 4 Klipp hälften av gräslöken fint och lägg resten åt sidan till garnering. Halvera avokadorna på längden, ta ur kärnan och ta bort skalet. | ![]() |
Steg 5 Skär fruktköttet i skivor och pensla skivorna med resten av citronsaften. | ![]() |
Steg 6 Lägg upp salladsbladen på 4 tallrikar. Lägg tomater och avokadoskivor ovanpå och droppa över resten av ressingen. Strö över den klippta gräslöken och garnera med hela gräslöksstrån. |