• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Kalas > Chèvreäpplen med apelsinhonung

Chèvreäpplen med apelsinhonung

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Smaken av smält getost, äpple och söt honung är ingenting annat än underbar! Desserten är inte bara god utan även enkel och snabblagad.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 4.8

Ingredienser:(6)

  • 3 stora fasta äpplen
  • Färskpressad citronsaft av 1 citron
  • 2 dl rött vin
  • 1 kanelstång
  • 2 msk strösocker
  • 1 apelsin
  • 2 msk flytande honung
  • 75–100 g getost, tex chèvre
  • Rostade pinjenötter

Instruktioner:

Steg 1 Skala, halvera och kärna ur äpplena och droppa över lite citronsaft. Koka upp 1 dl vatten, vin, kanelstång, socker och resten av den pressade citronsaften i en kastrull.
Steg 2 Lägg äpplena i kastrullen och låt koka 7–15 min, tills de börjar mjukna, beroende på sort. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
Steg 3 Sätt ugnens grill på 250°C. Skär ut 6 fina skivor av apelsinen till garneringen. Pressa resten av apelsinen och blanda apelsinsaft, ca 2 msk, med honung.
Steg 4 Skär bort en bit i botten av varje äpplehalva så att de ligger stadigt. Lägg varje äpplehalva på en apelsin-skiva i en ugnsfast form.
Steg 5 Skär osten i 6 fina skivor. Lägg 1 skiva på varje äpplehalva och gratinera ca 5 min. Ta ut äpplena ur ugnen och lägg dem på tallrikar. Droppa över apelsinhonungen och strö över pinjenötterna.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Kalas, Frukt & bär
  • Comments Off on Chèvreäpplen med apelsinhonung

← Föregående recept
Bullar à la peanut

Nästa recept →
Müslipaj med jordgubbar

Liknande recept

  • Chèvreäpplen med ape...

    Smaken av smält getost, äpple och söt honung är ingenting annat än underbar! Desserten är inte bara god utan även...

  • Bullar à la peanut

    En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång...

  • Blåbärsmuffins med fil

    Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga...

  • Äppletarte med rönnb...

    Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad....

  • Äpplemuffins

    Visst låter det gott med saftiga muffins med en härlig smak av äpple? Och ännu godare blir det om du serverar lite...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken