Smaken av smält getost, äpple och söt honung är ingenting annat än underbar! Desserten är inte bara god utan även enkel och snabblagad.
Kolhydrater: 4.8
Ingredienser:(6)
- 3 stora fasta äpplen
- Färskpressad citronsaft av 1 citron
- 2 dl rött vin
- 1 kanelstång
- 2 msk strösocker
- 1 apelsin
- 2 msk flytande honung
- 75–100 g getost, tex chèvre
- Rostade pinjenötter
Instruktioner:
Steg 1 Skala, halvera och kärna ur äpplena och droppa över lite citronsaft. Koka upp 1 dl vatten, vin, kanelstång, socker och resten av den pressade citronsaften i en kastrull. | |
Steg 2 Lägg äpplena i kastrullen och låt koka 7–15 min, tills de börjar mjukna, beroende på sort. Ta kastrullen från plattan och låt svalna. | ![]() |
Steg 3 Sätt ugnens grill på 250°C. Skär ut 6 fina skivor av apelsinen till garneringen. Pressa resten av apelsinen och blanda apelsinsaft, ca 2 msk, med honung. | |
Steg 4 Skär bort en bit i botten av varje äpplehalva så att de ligger stadigt. Lägg varje äpplehalva på en apelsin-skiva i en ugnsfast form. | ![]() |
Steg 5 Skär osten i 6 fina skivor. Lägg 1 skiva på varje äpplehalva och gratinera ca 5 min. Ta ut äpplena ur ugnen och lägg dem på tallrikar. Droppa över apelsinhonungen och strö över pinjenötterna. |