• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Rätter > Gryta > Cillas fläskfilégryta

Cillas fläskfilégryta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Fläskfilé, soltorkade tomater och dijonsenap blir en krämig gryta som passar lika bra till vardags som till fest. Quinoasalladen till blir pricken över i.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 21.6

Ingredienser:(4)

  • Ca 500 g putsad fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk smör
  • ½ köttbuljongtärning eller 2 tsk kalvfond på flaska
  • 2 msk soja
  • 2–3 msk dijonsenap
  • 2–3 dl crème fraiche
  • 1 dl avrunna soltorkade tomater
  • Quinoasallad:
  • 1 litet rosésalladshuvud
  • 1 rödlök
  • 1 paprika
  • 2 dl färdigkokt quinoa, röd, svart eller vit
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner:

Steg 1 Skär köttet i tunna skivor. Salta och peppra. Smält smöret i en stekpanna. Bryn köttet så att det precis får färg. Lägg köttet på en tallrik och ställ åt sidan.
Steg 2 Häll 2 dl vatten och smula ner buljongtärningen i stek-pannan eller häll i fondon. Tillsätt soja och senap. Låt koka upp. Rör ner créme fraiche. Låt såsen bli varm.
Steg 3 Gör quinoasalladen: Skär salladshuvudet i fina strimlor. Skär rödlöken i tunna skivor och pap-rikan i lagom stora munsbitar. Blanda grönsakerna och quinoan. Vispa olivolja, citronsaft, salt och peppar till en dressing. Häll dressingen över salladen och blanda. Fördela salladen och fläsk-grytan på fyra tallrikar. Garnera gärna med lite färsk basilika.
Steg 4 Skär tomaterna i strimlor. Rör ner kött och tomater i såsen och koka tills köttet är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Gryta, Huvudrätter
  • Comments Off on Cillas fläskfilégryta

← Föregående recept
Ciderbräserad fläskkarré

Nästa recept →
Citrongratinerad fläskfilé

Liknande recept

  • Fläskfiléwok

    Den här wokrätten tillagas med ingredienser och kryddor från det kinesiska köket. En skål ris räcker som tillbehör,...

  • Cillas fläskfilégryta

    Fläskfilé, soltorkade tomater och dijonsenap blir en krämig gryta som passar lika bra till vardags som till fest. Quinoasalladen...

  • Sötsur fläskfilégryta

    I denna läckra rätt blandas sötman från ananas med inlagd gurka och fläskkött i en sötsur sås.

  • Kycklinggryta provençale

    Marinerade kycklingfiléer och färska örter förenas här i en gryta som smakar underbart och genast för tankarna till...

  • Mustig biffgryta

    Biff och lök som långsamt tillagas i en timjandoftande buljong blir en härlig måltid som gör alla belåtna.

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken