Fläskfilé, soltorkade tomater och dijonsenap blir en krämig gryta som passar lika bra till vardags som till fest. Quinoasalladen till blir pricken över i.
Kolhydrater: 21.6
Ingredienser:(4)
- Ca 500 g putsad fläskfilé
- Salt
- Svartpeppar
- 1 msk smör
- ½ köttbuljongtärning eller 2 tsk kalvfond på flaska
- 2 msk soja
- 2–3 msk dijonsenap
- 2–3 dl crème fraiche
- 1 dl avrunna soltorkade tomater
- Quinoasallad:
- 1 litet rosésalladshuvud
- 1 rödlök
- 1 paprika
- 2 dl färdigkokt quinoa, röd, svart eller vit
- 2 msk olivolja
- 1 msk färskpressad citronsaft
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner:
Steg 1 Skär köttet i tunna skivor. Salta och peppra. Smält smöret i en stekpanna. Bryn köttet så att det precis får färg. Lägg köttet på en tallrik och ställ åt sidan. | ![]() |
Steg 2 Häll 2 dl vatten och smula ner buljongtärningen i stek-pannan eller häll i fondon. Tillsätt soja och senap. Låt koka upp. Rör ner créme fraiche. Låt såsen bli varm. | |
Steg 3 Gör quinoasalladen: Skär salladshuvudet i fina strimlor. Skär rödlöken i tunna skivor och pap-rikan i lagom stora munsbitar. Blanda grönsakerna och quinoan. Vispa olivolja, citronsaft, salt och peppar till en dressing. Häll dressingen över salladen och blanda. Fördela salladen och fläsk-grytan på fyra tallrikar. Garnera gärna med lite färsk basilika. | ![]() |
Steg 4 Skär tomaterna i strimlor. Rör ner kött och tomater i såsen och koka tills köttet är genomstekt. Smaka av med salt och peppar. |