• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Kött > Fläsk > Citrongratinerad fläskfilé

Citrongratinerad fläskfilé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Fläskfilé är en fantastisk råvara som kan varieras i det oändliga. Citron, vitlök och ost plockar fram det allra bästa ur den populära filén.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 21.6

Ingredienser:(4)

  • Ca 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 torra brödskivor
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2–3 soltorkade tomater
  • 1 dl riven västerbottenost
  • Risotto:
  • Ca 400 g zucchini
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 9 dl vatten + 2 höns-buljongtärningar
  • 1 msk smör
  • 3 dl risottoris, tex avorioris

Instruktioner:

Steg 1 Skär brödet i mindre bitar och mixa det till smulor i en matberedare. Riv skalet på citronen och skala vitlöksklyftan. Skär tomaterna i mindre bitar. Till-sätt citronskal, vitlök och tomater till smulorna i matberedaren och kör tills det blandats.
Steg 2 Tillsätt västerbottenosten till smulblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Strö ut smulblandningen över filéskivorna. Gratinera cirka 10 min, tills köttet är genomstekt.
Steg 3 Fortsätt att fylla på med buljong allt eftersom riset absorberar vätskan. Använd all buljong. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är krämigt. Blanda ner zucchinin och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft. Servera med den gratinerade fläskfilén.
Steg 4 Koka under tiden upp vattnet och buljongtär-ningarna. Lägg smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset när smöret börjar bubbla. Rör om ett par gånger och fyll på med ett par deciliter varm buljong. Låt sjuda tills riset har absorberat en del av vätskan.
Steg 5 Gör risotton: Skär zucchinin i bitar, ca 1 cm stora. Stek zucchinin snabbt i 1 msk olivolja, bitarna ska fortfarande vara spänstiga. Salta och peppra.
Steg 6 Sätt ugnen på 200°C. Krydda fläskfilén med salt och peppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn filén ca 5 min, tills den fått färg. Skiva köttet och lägg det i en liten ugnsfast form.
Print Friendly, PDF & Email

h

h
  • On: December 23, 2012
  • In: Fläsk, Risrätter, Huvudrätter
  • Comments Off on Citrongratinerad fläskfilé

← Föregående recept
Cillas fläskfilégryta

Nästa recept →
Fläskfilé i krämig senapssås

Liknande recept

  • Italiensk fläskkarré

    Denna smakrika rätt med massvis av goda grönsaker och mört fläskkött passar utmärkt till pasta. Servera gärna med...

  • Indisk fläskfilécurr...

    Den här fläskcurryn doftar av kanelens subtila sötma och smaken får en kick av het chili och koriander.

  • Honungsglaserad fläskfilé

    Fläskfilén marineras i en honungs- och sojamarinad med vitlök och kajenn – en rätt alla gillar!

  • Grönpepparbiffar

    ”Det här är mitt favoritrecept både till vardags och fest! Rätten går med fördel att förbereda innan och värmas...

  • Färsfylld jalapeño

    Alla sinnen vaknar när du sätter tänderna i de här färsfyllda chilifrukterna! Bjud vänner och familj på en färgrik...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken