• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Bröllop > Mozzarellakanapéer

Mozzarellakanapéer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

De här delikata munsbitarna kombinerar de klassiska italienska smakerna tomat, mozzarella och basilika.

Näringsfakta:
Kolhydrater: 4

Ingredienser:(8)

  • 4 skivor formfranska
  • 8 basilikablad
  • 2 tomater
  • 200 g mozzarellaost
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • ½ tsk flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Stansa ut 8 runda kanapéer ur bröd- skivorna med hjälp av ett kak- mått eller ett glas som är 6 cm i diameter (2 kanapéer på varje skiva). Lägg bröden på en bakplåt och rosta 6–8 min tills gyllene. Låt svalna.
Steg 2 Strimla basilikabladen. Skär tomaterna i 8 tjocka skivor. Skär även mozzarellan i 8 tjocka skivor.
Steg 3 Gör dressingen: Blanda olivoljan och balsamvin- ägern i en liten skål och rör ner basilikastrimlorna.
Steg 4 Lägg en tomatskiva på varje brödbit och krydda lätt med flingsalt och svartpeppar. Lägg en skiva mozzarella på varje tomat- skiva. Skeda dressingen över varje kanapé och strö över lite svartpeppar före serveringen.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Bröllop, Kalas, Nyår, Vegetariskt, Förrätter, Snacks
  • Comments Off on Mozzarellakanapéer

← Föregående recept
Marinerad lammfilé

Nästa recept →
Oststänger från Genève

Liknande recept

  • Rådjursfilé

    I denna raffinerade vilträtt serveras rådjursfilén med en mustig linsröra och en fruktig nyponsås smaksatt med balsamvinäger....

  • Rulltårtsbakelse Tiramisù

    Detta är en snabbvariant av den populära italienska desserten Tiramisù. Smaken är i stort sett densamma, men bakelsen...

  • Ricottasufflé

    Hemligheten i den här läckra sufflén är mjuka och krämiga savoiardikex, indränkta i apelsinlikör, som göms i mitten....

  • Ricottasufflé med citron

    Dessa ljuvligt lätta citrus-suffléer med söt ricottaost är perfekta att servera efter en stor middag.

  • Pepparfilé med balsamskum

    En mör skiva oxfilé serveras med en lätt och luftig sås med balsamvinäger – en elegant och kalorisnål rätt.

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken