De här delikata munsbitarna kombinerar de klassiska italienska smakerna tomat, mozzarella och basilika.
Kolhydrater: 4
Ingredienser:(8)
- 4 skivor formfranska
- 8 basilikablad
- 2 tomater
- 200 g mozzarellaost
- 2 msk olivolja
- 2 tsk balsamvinäger
- ½ tsk flingsalt
- Nymald svartpeppar
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Stansa ut 8 runda kanapéer ur bröd- skivorna med hjälp av ett kak- mått eller ett glas som är 6 cm i diameter (2 kanapéer på varje skiva). Lägg bröden på en bakplåt och rosta 6–8 min tills gyllene. Låt svalna. | ![]() |
Steg 2 Strimla basilikabladen. Skär tomaterna i 8 tjocka skivor. Skär även mozzarellan i 8 tjocka skivor. | |
Steg 3 Gör dressingen: Blanda olivoljan och balsamvin- ägern i en liten skål och rör ner basilikastrimlorna. | |
Steg 4 Lägg en tomatskiva på varje brödbit och krydda lätt med flingsalt och svartpeppar. Lägg en skiva mozzarella på varje tomat- skiva. Skeda dressingen över varje kanapé och strö över lite svartpeppar före serveringen. |