Den här mustiga gratängen med kalkon och potatismos är en perfekt allt-i-ett-rätt. Kanske en ny familjefavorit?
Kolhydrater: 7
Ingredienser:(4)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 400 g kalkonbröstfilé
- 600 g potatis
- 3 msk margarin (60% fett)
- 5 dl kycklingbuljong
- 150 g frysta broccolibuketter
- 150 g sockerärter
- 3 msk finhackad persilja
- 1 dl lättmjölk
Instruktioner:
Steg 1 Hacka löken och vitlöken. Tärna kalkonköttet. Skala potatisen och skär den i bitar. | |
Steg 2 Hetta upp 1 msk margarin i en tjockbottnad kastrull och lägg i lök och vitlök. Fräs under omrörning 1–2 min. Tillsätt kalkonköttet och bryn runt om. Häll på buljongen och koka upp. Lägg i broccolin och sockerärterna, låt sjuda 5 min. | |
Steg 3 Blanda majsena med lite kallt vatten och rör ner i kastrullen. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Portionera upp i 4 ugnsfasta portionsformar. | |
Steg 4 Sätt ugnen på 200ºC. Koka potatisen i lätt saltat vatten. Låt den rinna av väl och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk och resten av margarinet. Mosa till ett löst potatismos. | |
Steg 5 Portionera upp potatismoset ovanpå kalkonen i formarna och släta till ytan med baksidan av en sked. Gratinera i ugnen ca 20 min, tills potatismoset har fått gyllene färg. | ![]() |