• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Meny > Huvudrätter > Portionsgratäng med kalkonfilé

Portionsgratäng med kalkonfilé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

Den här mustiga gratängen med kalkon och potatismos är en perfekt allt-i-ett-rätt. Kanske en ny familjefavorit?

Näringsfakta:
Kolhydrater: 7

Ingredienser:(4)

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g kalkonbröstfilé
  • 600 g potatis
  • 3 msk margarin (60% fett)
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 150 g frysta broccolibuketter
  • 150 g sockerärter
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 dl lättmjölk

Instruktioner:

Steg 1 Hacka löken och vitlöken. Tärna kalkonköttet. Skala potatisen och skär den i bitar.
Steg 2 Hetta upp 1 msk margarin i en tjockbottnad kastrull och lägg i lök och vitlök. Fräs under omrörning 1–2 min. Tillsätt kalkonköttet och bryn runt om. Häll på buljongen och koka upp. Lägg i broccolin och sockerärterna, låt sjuda 5 min.
Steg 3 Blanda majsena med lite kallt vatten och rör ner i kastrullen. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Portionera upp i 4 ugnsfasta portionsformar.
Steg 4 Sätt ugnen på 200ºC. Koka potatisen i lätt saltat vatten. Låt den rinna av väl och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk och resten av margarinet. Mosa till ett löst potatismos.
Steg 5 Portionera upp potatismoset ovanpå kalkonen i formarna och släta till ytan med baksidan av en sked. Gratinera i ugnen ca 20 min, tills potatismoset har fått gyllene färg.
Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Huvudrätter
  • Comments Off on Portionsgratäng med kalkonfilé

← Föregående recept
Kalkonfilé med pekansås

Nästa recept →
Örtpanerad kalkonfilé

Liknande recept

  • Fyllda paprikor i tomatsås

    ”Jag är 55 år gammal och bor i Örkelljunga men är född i Ungern. Jag tycker både om att baka och att laga mat....

  • Fredriks mexikanska ...

    ”Jag älskar tex-mex-mat i alla dess former, så när jag fick det här receptet blev det snabbt en favorit – prova...

  • Tomatsoppa med många...

    Jag brukar koka en stor sats enkel tomatsoppa, som jag fryser in i portioner. Sedan varierar jag hur jag serverar soppan...

  • Jordärtskockssoppa m...

    ”Det som inspirerar mig i köket är råvaror med hög kvalitet, spännande nya produkter och min mans och mina barns...

  • Varma smörgåsar med ...

    Goda varma smörgåsar som både går snabbt att göra och smakar ljuvligt

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken