En söt och mättande rätt är ibland precis vad kroppen längtar efter! Den här varianten med mannagryn och yoghurt är lätt att laga och passar lika bra som dessert, till kaffet eller som smaskigt mellanmål.
Näringsfakta:
Ingredienser:(6)
- Pudding:
- 2 äpplen
- 2 ägg
- 4 dl matlagningsyoghurt
- 2 dl mannagryn
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk fint rivet citronskal
- 1 nypa salt
- Ev 1 msk rom
- Smör till formen
- Sås:
- 2 stora apelsiner
- 250 g jordgubbar
- 2 msk florsocker
- 2 tsk hackade
- pistaschmandlar
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Skölj och skala äpplena, ta bort kärnhusen och riv äpplena grovt. Separera äggen. | |||||||||||||||
Steg 2 Blanda äpple, matlagningsyoghurt, äggulor, mannagryn, socker, vaniljsocker och rivet citronskal i en skål. Tillsätt salt och ev rom. | |||||||||||||||
Steg 3 Smörj en ugnsfast form tunt med smör. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i mannagrynsblandningen. Lägg mannagrynsblandningen i formen och släta till ytan. Sätt in formen i ugnen och baka 45 min tills ytan är vackert gyllene. | |||||||||||||||
Steg 4 Skala apelsinerna med en vass kniv så att även allt det vita följer med. Skär ut apelsinklyftorna och skär dem i bitar. Fånga upp apelsinsaften under tiden. | |||||||||||||||
Steg 5 Skölj och ansa jordgubbarna. Kör 2⁄3 av jordgubbarna till puré i en mixer eller matberedare. Söta purén med florsocker. | |||||||||||||||
Steg 6 Skär resten av jordgubbarna i bitar och blanda ner dem, apelsinbitarna och apelsinsaften i purén. Strö pistaschmandlarna över mannagrynspuddingen och servera med fruktsåsen. | |||||||||||||||
|