• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Tema > Söt dessertpudding med apelsin- & jordgubbssås

Söt dessertpudding med apelsin- & jordgubbssås

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
En söt och mättande rätt är ibland precis vad kroppen längtar efter! Den här varianten med mannagryn och yoghurt är lätt att laga och passar lika bra som dessert, till kaffet eller som smaskigt mellanmål.
Näringsfakta:

Ingredienser:(6)

  • Pudding:
  • 2 äpplen
  • 2 ägg
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 2 dl mannagryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 1 nypa salt
  • Ev 1 msk rom
  • Smör till formen
  • Sås:
  • 2 stora apelsiner
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk hackade
  • pistaschmandlar

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Skölj och skala äpplena, ta bort kärnhusen och riv äpplena grovt. Separera äggen.
Steg 2 Blanda äpple, matlagningsyoghurt, äggulor, mannagryn, socker, vaniljsocker och rivet citronskal i en skål. Tillsätt salt och ev rom.
Steg 3 Smörj en ugnsfast form tunt med smör. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i mannagrynsblandningen. Lägg mannagrynsblandningen i formen och släta till ytan. Sätt in formen i ugnen och baka 45 min tills ytan är vackert gyllene.
Steg 4 Skala apelsinerna med en vass kniv så att även allt det vita följer med. Skär ut apelsinklyftorna och skär dem i bitar. Fånga upp apelsinsaften under tiden.
Steg 5 Skölj och ansa jordgubbarna. Kör 2⁄3 av jordgubbarna till puré i en mixer eller matberedare. Söta purén med florsocker.
Steg 6 Skär resten av jordgubbarna i bitar och blanda ner dem, apelsinbitarna och apelsinsaften i purén. Strö pistaschmandlarna över mannagrynspuddingen och servera med fruktsåsen.
Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Skölj och skala äpplena, ta bort kärnhusen och riv äpplena grovt. Separera äggen.
Steg 2 Blanda äpple, matlagningsyoghurt, äggulor, mannagryn, socker, vaniljsocker och rivet citronskal i en skål. Tillsätt salt och ev rom.
Steg 3 Smörj en ugnsfast form tunt med smör. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i mannagrynsblandningen. Lägg mannagrynsblandningen i formen och släta till ytan. Sätt in formen i ugnen och baka 45 min tills ytan är vackert gyllene.
Steg 4 Skala apelsinerna med en vass kniv så att även allt det vita följer med. Skär ut apelsinklyftorna och skär dem i bitar. Fånga upp apelsinsaften under tiden.
Steg 5 Skölj och ansa jordgubbarna. Kör 2⁄3 av jordgubbarna till puré i en mixer eller matberedare. Söta purén med florsocker.
Steg 6 Skär resten av jordgubbarna i bitar och blanda ner dem, apelsinbitarna och apelsinsaften i purén. Strö pistaschmandlarna över mannagrynspuddingen och servera med fruktsåsen.

... att det odlas tusentals olika äppelsorter världen över? Människan har använt färska och torkade äpplen mycket länge, ända sedan stenåldern. Ett färskt äpple är ett idealiskt mellanmål – nyttigt, uppfriskande och lätt att ha med sig. Äpplen innehåller en del C-vitamin och är en viktig källa till fibrer, speciellt om man äter dem med skalet på.

Print Friendly, PDF & Email
  • On: December 23, 2012
  • In: Tema
  • Comments Off on Söt dessertpudding med apelsin- & jordgubbssås

← Föregående recept
Black & White mousse med lakritsmaränger

Nästa recept →
Toscamuffins

Liknande recept

  • Vardagsgratäng med p...

    Denna goda purjogratäng bakas under ett täcke av pumpernickel (eller annat gott, grovt bröd) som blandats med bland annat...

  • Crêpestårta med fruk...

    Det här är en delikat fransk dessert som ofta serveras i Normandie. Tunna crêpes varvas med en fruktig kompott med calvados...

  • Chokladshake med pär...

    Päron, choklad och glass – en trio som påminner om den kända glassdesserten ”belle Hélène”. Den här skummiga...

  • Söt dessertpudding m...

    En söt och mättande rätt är ibland precis vad kroppen längtar efter! Den här varianten med mannagryn och yoghurt är...

  • Black & White mousse...

    ”Köket används flitigast när vi får gäster. Då lagar vi allt från husmanskost till exotiska rätter med inspiration...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken