• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Vetebröd & bullar > Kardemummalängder

Kardemummalängder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Kardemumma odlas framför allt på Sri Lanka och längs Indiens sydvästkust Malabar. Receptet är på fyra längder så det blir många bitar att njuta av.
  • Totalt 2 tim
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 20 min
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(4)

  • 125 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt (50 g) jäst
  • ½ tsk salt
  • 1–1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • Ca 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g smör eller margarin
  • ¾ dl strösocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 50 g flagad mandel

Instruktioner:

Steg 1 Smält matfettet i kastrull eller mikrovågsugn. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°C. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degvätskan.
Steg 2 Tillsätt resten av degvätskan samt salt, socker, kardemumma och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
Steg 3 Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt sedan degen jäsa övertäckt ca 30 min på en rumsvarm och dragfri plats.
Steg 4 Ta upp degen på mjölat bord. Arbeta in resten av mjölet. Dela degen i fyra lika stora bitar. Kavla ut varje degbit till en rektangulär kaka, ca 20x35 cm.
Steg 5 Gör fyllningen: Blanda samman matfett, socker och kardemumma. Bred fyllning på varje rektangel. Rulla ihop dem från ena långsidan. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt, med skarven nedåt.
Steg 6 Klipp jack i längderna. Lägg flikarna växelvis åt höger och vänster. Låt längderna jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C.
Steg 7 Pensla längderna med uppvispat ägg. Strö över flagad mandel. Grädda längderna i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt dem svalna på galler.
Print Friendly, PDF & Email

VARIERA LÄNGDERNA

Om du inte tål mandel så kan du garnera längderna med pärlsocker istället. Vill du göra fyllningen extra smakrik kan du blanda ner 100 g grovhackade hasselnötskärnor i fyllningen.
  • On: December 20, 2012
  • In: Vetebröd & bullar
  • Comments Off on Kardemummalängder

← Föregående recept
Kanelbullar

Nästa recept →
Klassiskt vetebröd

Liknande recept

  • Gamla caféets smörbullar

    Dessa fantastiskt goda bullar bakas enkelt i en långpanna. Bullarna har en riklig fyllning av smör och socker som gör...

  • Café Svenssons wienerkaka

    Denna läckra wienerkaka gömmer både vaniljkräm och mandelmassa. Degen kräver lite längre jäsning, men den som väntar...

  • Bullar à la peanut

    En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång...

  • Saftiga saffransknyt...

    Att bjuda till glöggfest är ett arrangemang helt i Månadens Mästerkock Louises smak. Hon lagar gärna mat en hel dag...

  • Saffranslängd med vi...

    För 4–5 år sedan var jag på julfika hos min dåvarande rektor och hon hade bakat flera goda kakor men jag fastnade...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken