• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Grönsaker > Kanelglaserad sötpotatis

Kanelglaserad sötpotatis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Sötpotatis glaserad i lime-, kanel- och äpplesky, är ett perfekt tillbehör till vegeta-riska och mexikanska rätter.
  • Förbereda 10 min
  • Tillaga 20 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 27 g
Fett: 12 g
Fibrer: 1 g
KCal: 277 kcal
KJ: 1160 kJ
Protein: 3 g
Mättat fett: 2 g
Salt: 0 g
Socker: 15 g

Ingredienser:(4)

  • 600 g orange sötpotatis
  • 3 msk majsolja
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • ½ dl äpplejuice
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel

Instruktioner:

Steg 1 Skala sötpotatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sötpotatisen 10 min, tills den börjar mjukna.
Steg 2 Hetta upp oljan i en stek- panna på medelvärme. Lägg i sötpotatisskivorna och bryn dem på båda sidor så att de täcks av olja. Rör samman limesaft och äpplejuice och häll blandningen över sötpotatisen.
Steg 3 Krydda sötpotatisen med vitpeppar, spiskummin och kanel och vänd sötpotatis-skivorna i skyn tills kryddorna börjar dofta.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSFÖRSLAG

Sötpotatisen kommer från Centralamerika och är god att servera till mexikansk mat, texmex eller kajunrätter. De här glaserade sötpotatisarna är också ett spännande alternativ som en vegetarisk måltid, tex tillsammans med en bönsallad med grönt äpple, purjolök och vitlök. Det är också gott att servera sötpotatisen på ett fat med smulad getost och massor med färsk timjan och ärtskott.
  • On: December 19, 2012
  • In: Grönsaker, Potatis, Vegetariskt, Tillbehör
  • Comments Off on Kanelglaserad sötpotatis

← Föregående recept
Italienska pastasnäckor

Nästa recept →
Kinesisk broccoli i ostronsås

Liknande recept

  • Fin blomkålspaté

    Tråkig blomkål? Glöm det! Den vitaminrika blom-kålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar...

  • Chèvretarteletter

    De ljuvliga små tarteletterna är fyllda med soltorkade tomater, getost och färsk dragon – fantastiskt gott!

  • Champinjonpaté med örter

    Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter, är ljuvlig på tunna baguetteskivor.

  • Varm kronärtskocksröra

    ”Jag bosatte mig i Sverige p.g.a. kärleken. Jag älskar matlagning och experimenterar ofta i köket med olika smaker....

  • Tomatsufflé med basilika

    Denna eleganta sufflé, serverad med en fräsch sallad, är en härlig, varm förrätt. Den ger inga onödiga kalorier...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken