Sötpotatis glaserad i lime-, kanel- och äpplesky, är ett perfekt tillbehör till vegeta-riska och mexikanska rätter.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 27 g
Fett: 12 g
Fibrer: 1 g
KCal: 277 kcal
KJ: 1160 kJ
Protein: 3 g
Mättat fett: 2 g
Salt: 0 g
Socker: 15 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 12 g
Fibrer: 1 g
KCal: 277 kcal
KJ: 1160 kJ
Protein: 3 g
Mättat fett: 2 g
Salt: 0 g
Socker: 15 g
Ingredienser:(4)
- 600 g orange sötpotatis
- 3 msk majsolja
- 1 msk färskpressad limesaft
- ½ dl äpplejuice
- ½ krm vitpeppar
- ½ tsk spiskummin
- 1 tsk kanel
Instruktioner:
Steg 1 Skala sötpotatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sötpotatisen 10 min, tills den börjar mjukna. | |
Steg 2 Hetta upp oljan i en stek- panna på medelvärme. Lägg i sötpotatisskivorna och bryn dem på båda sidor så att de täcks av olja. Rör samman limesaft och äpplejuice och häll blandningen över sötpotatisen. | ![]() |
Steg 3 Krydda sötpotatisen med vitpeppar, spiskummin och kanel och vänd sötpotatis-skivorna i skyn tills kryddorna börjar dofta. |
