Dessa härliga konfektbitar har en smakrik choklad-botten, hasselnötskola och god chokladtopping. De är helt enkelt små lyxbitar som alla gottegrisar måste testa!
Ingredienser:(15)
- Botten:
- 200 g smör
- 1 dl kakao
- 3 ½ dl strösocker
- 2 uppvispade ägg
- 4 dl vetemjöl
- Nötkola:
- 125 g smör
- Ca 400 g kondenserad mjölk
- 2 msk ljus sirap
- 1 dl strösocker
- 125 g halverade och rostade hasselnötter
- Chokladtopping:
- 200 g hackad mörk choklad
- 1 msk smör
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form, ca 20x30, cm och lägg i ett bakplåtspapper. | |
Steg 2 Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör ner kakao och socker. Ta kastrullen från värmen och rör ner de uppvispade äggen. Blanda till sist ner mjölet. | |
Steg 3 Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda ca 20 min och låt den svalna. | |
Steg 4 Gör nötkolan: Smält smöret och häll i den konden-serade mjölken, sirap och socker. Koka upp bland-ningen. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 min eller tills den har fått en mörk karamellfärg. Rör kontinu-erligt i kastrullen, vakta så att kolan inte bränns vid. | |
Steg 5 Ta kastrullen från värmen och rör ner hassel-nötterna. Häll nötkolan över den avsvalnade chokladbottnen. Låt nötkolan svalna. | |
Steg 6 Gör chokladtoppingen: Smält chokladen på svag värme i en kastrull. Rör ner smöret när chok-laden har smält. | |
Steg 7 Bred chokladtoppingen över den kalla nötkolan. Ställ in kakan i kylen och låt den bli kall innan den skärs i bitar. | ![]() |
