• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Mjuka kakor > Choklad- och nötkolabitar

Choklad- och nötkolabitar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 röster, betyg: 1.87av 5)
Loading...
Dessa härliga konfektbitar har en smakrik choklad-botten, hasselnötskola och god chokladtopping. De är helt enkelt små lyxbitar som alla gottegrisar måste testa!
  • Totalt 1 tim 30 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 20 min
  • Betyg: baserat på 15 recensioner

Ingredienser:(15)

  • Botten:
  • 200 g smör
  • 1 dl kakao
  • 3 ½ dl strösocker
  • 2 uppvispade ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • Nötkola:
  • 125 g smör
  • Ca 400 g kondenserad mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 125 g halverade och rostade hasselnötter
  • Chokladtopping:
  • 200 g hackad mörk choklad
  • 1 msk smör

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form, ca 20x30, cm och lägg i ett bakplåtspapper.
Steg 2 Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör ner kakao och socker. Ta kastrullen från värmen och rör ner de uppvispade äggen. Blanda till sist ner mjölet.
Steg 3 Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda ca 20 min och låt den svalna.
Steg 4 Gör nötkolan: Smält smöret och häll i den konden-serade mjölken, sirap och socker. Koka upp bland-ningen. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 min eller tills den har fått en mörk karamellfärg. Rör kontinu-erligt i kastrullen, vakta så att kolan inte bränns vid.
Steg 5 Ta kastrullen från värmen och rör ner hassel-nötterna. Häll nötkolan över den avsvalnade chokladbottnen. Låt nötkolan svalna.
Steg 6 Gör chokladtoppingen: Smält chokladen på svag värme i en kastrull. Rör ner smöret när chok-laden har smält.
Steg 7 Bred chokladtoppingen över den kalla nötkolan. Ställ in kakan i kylen och låt den bli kall innan den skärs i bitar.
Print Friendly, PDF & Email

MED SMAK AV LAKRITS

Lakrits och choklad är en mycket god kombination i bakverk. Lakritspulver kan du köpa i välsorterade krydd-butiker. Tillsätt gärna 2 msk lakritspulver i smeten till chokladbottnen. Följ för övrigt grundreceptet.
  • On: December 20, 2012
  • In: Mjuka kakor
  • Comments Off on Choklad- och nötkolabitar

← Föregående recept
Choklad- och jordgubbsrulle

Nästa recept →
Choklad- och tranbärsmums

Liknande recept

  • Jordnötsbrownie med gelé

    Dessa goda jordnötsrutor är oemotståndliga. De salta jordnötterna utgör en läcker kontrast till den härligt sega...

  • Café Svenssons wienerkaka

    Denna läckra wienerkaka gömmer både vaniljkräm och mandelmassa. Degen kräver lite längre jäsning, men den som väntar...

  • Världens godaste och...

    ”Mina recept härstammar från min mamma som hade ett hembageri och cafe i Hindås för sextio år sedan. Hennes Toscatårta...

  • Kärleksmums

    ”Jag gör ofta denna läckra kaka till mig och min familj. Vanligen har den en kaffeglasyr, men om man som jag inte...

  • Hallon- och chokladk...

    Jag heter Birgitta och är 46 år. Jag fick födoämnesallergi för tio år sedan och efter det har det varit mycket experimenterande...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken