• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Pasta, ris & gryn > Risrätter > Ris med bacon och grönt

Ris med bacon och grönt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Den här rätten med spröda grönsaker, mjukt ris och krispigt bacon är supergod oavsett om den serveras som spontan familjemiddag eller på buffén.
  • Förbereda 15 min + 10 min blötläggning
  • Tillaga 20 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 32.3 g
Fett: 20.9 g
KCal: 368
Mättat fett: 6.2 g
Glutenfri: Ja
Laktosfri: Ja

Ingredienser:(4)

  • 2 ½ dl långkornigt ris
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 6 baconskivor
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 salladslökar
  • 2 msk solrosolja
  • 2 vispade ägg
  • 1 tsk kinesiska fem kryddor eller ½-1 tsk chiliflingor
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner:

Steg 1 Koka riset enligt paketets anvisningar. Tillsätt ärterna 5 min före tillagningstiden är slut. Täck över kastrullen och ställ åt sidan för att svalna.
Steg 2 Skär baconskivorna i strimlor. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Hacka vitlöken. Skär salladslökarna i 3 cm långa bitar och finstrimla dem på längden. Lägg strimlorna i isvatten och låt dra 5–10 min tills de snurrar sig till fina ringar.
Steg 3 Hetta upp oljan i en stor wok- eller stekpanna. Till-sätt baconet och woka 2–3 min. Tillsätt paprika och vitlök och woka över medelvärme ca 3 min. Rör ner äggen och woka tills de har blivit fasta. Tillsätt riset och ärterna.
Steg 4 Blanda ner fem kryddor och woka tills allt är genomvarmt. Låt löken rinna av och tillsätt till riset. Smaka av med salt och peppar och servera.
Print Friendly, PDF & Email

TILLAGNINGSTIPS

Byt ut riset mot nudlar för att få en annan variant på rätten. Nudlarna behöver endast koka 2–3 min innan de tillsätts i steg 3.
  • On: December 19, 2012
  • In: Risrätter, Huvudrätter
  • Comments Off on Ris med bacon och grönt

← Föregående recept
Nötigt pilaffris

Nästa recept →
Ris med linser och dill och gott “hårt i botten”

Liknande recept

  • Trattkantarellsås på...

    Det här receptet är egentligen flera recept, eftersom jag brukar variera det beroende på vad jag serverar till. Trattkantareller...

  • Citrongratinerad fläskfilé

    Fläskfilé är en fantastisk råvara som kan varieras i det oändliga. Citron, vitlök och ost plockar fram det allra...

  • Kinesisk fläskfiléwok

    Den asieninspirerade woken är fantastisk, fylld av doft och smak av kinesiska fem kryddor och ingefära.

  • Sallad niçoise med ris

    Det här är en hälsosam och mer näringsrik variant av sallad niçoise, och den är precis lika god.

  • Kyckling Piccata

    Det här är en klassisk italiensk rätt. Kycklingens smak förhöjs med hjälp av en enkel sås gjord på smör, citron-saft,...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken