Den här rätten med spröda grönsaker, mjukt ris och krispigt bacon är supergod oavsett om den serveras som spontan familjemiddag eller på buffén.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 32.3 g
Fett: 20.9 g
KCal: 368
Mättat fett: 6.2 g
Glutenfri: Ja
Laktosfri: Ja
Kolhydrater: 32.3 g
Fett: 20.9 g
KCal: 368
Mättat fett: 6.2 g
Glutenfri: Ja
Laktosfri: Ja
Ingredienser:(4)
- 2 ½ dl långkornigt ris
- 2 dl frysta gröna ärter
- 6 baconskivor
- 1 röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 5 salladslökar
- 2 msk solrosolja
- 2 vispade ägg
- 1 tsk kinesiska fem kryddor eller ½-1 tsk chiliflingor
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner:
Steg 1 Koka riset enligt paketets anvisningar. Tillsätt ärterna 5 min före tillagningstiden är slut. Täck över kastrullen och ställ åt sidan för att svalna. | |
Steg 2 Skär baconskivorna i strimlor. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Hacka vitlöken. Skär salladslökarna i 3 cm långa bitar och finstrimla dem på längden. Lägg strimlorna i isvatten och låt dra 5–10 min tills de snurrar sig till fina ringar. | |
Steg 3 Hetta upp oljan i en stor wok- eller stekpanna. Till-sätt baconet och woka 2–3 min. Tillsätt paprika och vitlök och woka över medelvärme ca 3 min. Rör ner äggen och woka tills de har blivit fasta. Tillsätt riset och ärterna. | |
Steg 4 Blanda ner fem kryddor och woka tills allt är genomvarmt. Låt löken rinna av och tillsätt till riset. Smaka av med salt och peppar och servera. |
