• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Rätter > Piroger > Gröna ärtpiroger

Gröna ärtpiroger

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Visst ser pirogerna fantastiska ut? En härlig deg som fylls med knallgrön ärtröra. Doften som sprids i köket när pirogerna börjar bli klara är oemotståndlig.
  • Totalt 1 tim 45 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 15 min
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(20)

  • 1 msk röd tomatpesto, finns färdig på burk
  • 2 dl ricotta
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl färsk mynta
  • ½ tsk salt
  • ½ pkt (25 g) jäst
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 3 dl gröna ärter
  • ½ tsk nymald svart-peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Finrivet skal av ½ citron

Instruktioner:

Steg 1 Finhacka myntan och blanda med tomatpesto och vatten.
Steg 2 Häll röran i en bunke och smula sedan ner jästen. Rör tills jästen löst sig.
Steg 3 Tillsätt salt och mjöl. Knåda till en smidig deg och låt jäsa 1 tim.
Steg 4 Koka ärterna 2–3 min, sila av vattnet och kör dem snabbt i mixern så att de finfördelas.
Steg 5 Blanda ärtmoset med ricotta, citronskal, vitlök, salt och peppar. Sätt ugnen på 250°C.
Steg 6 Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda samman degen och kavla ut den tunt. Skär ut 20 rutor. Lägg 1–2 tsk ärtpuré på vardera degbit, i ena hörnet.
Steg 7 Vik samman rutorna till trianglar och tryck sedan ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
Steg 8 Lägg trekanterna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med olivolja. Grädda dem ca 15 min.
Print Friendly, PDF & Email

MED FETAOST OCH RÖDBETOR

Du kan variera fyllningen genom att byta ut ärter och citronskal mot rödbetor och fetaost. Koka 3 dl rödbetor lätt så att de fortfarande har lite tuggmotstånd. Kyl av dem under rinnande kallt vatten. Samtidigt kan du då gnida av rödbetsskalet. Hacka rödbetorna fint och blanda med 100 g smulad fetaost, 1 dl ricotta, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Följ för övrigt grundreceptet.
  • On: December 19, 2012
  • In: Piroger, Tillbehör
  • Comments Off on Gröna ärtpiroger

← Föregående recept
Tomatpaj på frasig risbotten

Nästa recept →
Langos med topping

Liknande recept

  • Piroger med fläskfil...

    Mästerkockarna Evelina och Helena packar matsäcken och bjuder in till vinterpicknick. De här pirogerna kan göras i...

  • Kyckling- och majscrêpes

    Klassiska franska crêpes fylls med ljuvligt krämig kyckling, majs och spenatstuvning, det är bara att njuta.

  • Langos med topping

    Detta ungerska potatisbröd tillagades ursprungligen över öppen eld (ungerska láng). Dagens langos serveras ofta som snabbmat...

  • Gröna ärtpiroger

    Visst ser pirogerna fantastiska ut? En härlig deg som fylls med knallgrön ärtröra. Doften som sprids i köket när pirogerna...

  • Karelska piroger

    Det går inte att prata om finsk mat utan att nämna karelska piroger. Hembakade ljumma piroger med äggsmör är en av livets...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken