• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Bak > Dessertpaj > Tryffelpaj på hasselnötsbotten

Tryffelpaj på hasselnötsbotten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...

En knaprig nötbotten med den godaste chokladtryffel du kan tänka dig. Nötter och choklad – vad kan man mer önska? Prova denna paj och du tror att du är i himlen.

  • Totalt 2 tim 50 min
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 8–10 min
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(8)

  • Pajdeg:
  • 100 g smör
  • 1 ⅓ dl råsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g finhackade hasselnötter
  • 1 ägg
  • Tryffel:
  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 vispade äggulor
  • 100 g rumstempererat smör

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 200°C. Smält smör och råsocker i en kastrull.
Steg 2 Rör ner mjölet när sockret har smält. Blanda sedan ner de hackade nötterna och ägget.
Steg 3 Tryck ut den ljumma massan i en smord springform, ca 24 cm i diameter.
Steg 4 Grädda pajbottnen 8–10 min. Låt den sedan svalna helt i kylen.
Steg 5 Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädden, låt svalna något och vispa snabbt ner äggulorna.
Steg 6 Häll blandningen över den hackade chokladen och rör smeten slät. Tillsätt smöret och rör till en slät tryffel.
Steg 7 Fördela chokladtryffeln över den helt avsvalnade nötbottnen i formen. Låt stelna i kylen ett par timmar. För att spara tid kan du istället ställa in pajen i frysen ca 30 min.
Print Friendly, PDF & Email

MED KOLASÅS

Servera gärna pajen med en klick vispad grädde och den här helt underbara kolasåsen. Det är viktigt att såsen inte kallnar utan att den serveras varm eller ljummen direkt när den är tillagad. Värm 1 ¾ dl vispgrädde, ½ dl ljus sirap, 2 dl strösocker och en nypa salt i en kastrull. Tillsätt 50 g hackad mörk choklad när sockret smält. Låt såsen sjuda tills den tjocknar, ca 15 min. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner 2 msk smör. Ringla kolasåsen över kakan.
  • On: December 19, 2012
  • In: Dessertpaj
  • Comments Off on Tryffelpaj på hasselnötsbotten

← Föregående recept
Minisemlor med kokos

Nästa recept →
Cappuccinocheesecake

Liknande recept

  • TIRAMISÙPAJ

    Alla smakerna från den klassiska italienska desserten tiramisù finns med i den här häpnadsväckande pajen – savoiardikex,...

  • Kokospaj med nötter

    Detta är en paj för alla nötälskare. Sprött pajskal med kokos i, och rikligt med hela nötkärnor i fyllningen. Vad...

  • Key lime pie

    Det här är en lätt version av den populära limepajen från Key West, spröd pajdeg fylld med en luftig limekräm.

  • Müslipaj med jordgubbar

    Detta är en mycket god och lättlagad paj med knaprig botten och krämig fyllning. Pajen kan varieras på olika sätt...

  • Äppletarte med rönnb...

    Denna härliga höstpaj passar bra efter en god viltgryta. Eller till en kopp kaffe efter en kylig höst- eller vinterpromenad....

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken