Den ljuvliga kärnan av varm, smält choklad gör detta till en chokladälskares drömdessert!
Näringsfakta:
Kolhydrater: 37 g
Fett: 8 g
Fibrer: 0 g
KCal: 242 kcal
KJ: 1011 kJ
Protein: 5 g
Mättat fett: 5 g
Salt: 0.05 g
Socker: 33 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 8 g
Fibrer: 0 g
KCal: 242 kcal
KJ: 1011 kJ
Protein: 5 g
Mättat fett: 5 g
Salt: 0.05 g
Socker: 33 g
Ingredienser:(4)
- Olja på sprejflaska
- 4 msk strösocker
- 1 msk vetemjöl
- ½ msk kakao
- ½ tsk vaniljsocker
- 5 msk lättmjölk
- 100 g mörk choklad med minst 70% kakao
- 2 stora äggvitor
- 2 tsk florsocker
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 180°C. Spreja fyra ugnsfasta portionsformar som rymmer 1½ dl med olja. Använd 1 msk av strösockret och strö över så att insidan täcks. | |
Steg 2 Vispa samman resten av sockret med mjöl, kakao, vaniljsocker och mjölk i en liten kastrull. Hetta upp på medel-värme under ständig omrörning tills kakaosmeten är slät och börjar tjockna. | |
Steg 3 Lägg 4 rutor choklad åt sidan. Bryt resten av chokladen i bitar och och smält i en värmesäker skål över kokande vatten, eller smält i mikrovågsugn 2–3 min på medeleffekt. Vispa äggvitorna till ett fast skum. | ![]() |
Steg 4 Blanda ner den smälta chokladen i kakaoblandningen, och rör därefter ner 1/4 av äggvitan. Vänd försiktigt ner resten av äggvitan. Lägg en chokladruta i botten av varje portionsform. Skeda över chokladsmeten. Ställ formarna på en plåt och grädda 13 min tills kakan har höjt sig och precis stelnat. Pudra florsocker över desserten. |
