• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Meny > Desserter > Chokladfondant

Chokladfondant

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 röster, betyg: 2.17av 5)
Loading...
Den ljuvliga kärnan av varm, smält choklad gör detta till en chokladälskares drömdessert!
  • Förbereda 20 min
  • Tillaga 20 min
  • Betyg: baserat på 6 recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 37 g
Fett: 8 g
Fibrer: 0 g
KCal: 242 kcal
KJ: 1011 kJ
Protein: 5 g
Mättat fett: 5 g
Salt: 0.05 g
Socker: 33 g

Ingredienser:(4)

  • Olja på sprejflaska
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ msk kakao
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 5 msk lättmjölk
  • 100 g mörk choklad med minst 70% kakao
  • 2 stora äggvitor
  • 2 tsk florsocker

Instruktioner:

Steg 1 Sätt ugnen på 180°C. Spreja fyra ugnsfasta portionsformar som rymmer 1½ dl med olja. Använd 1 msk av strösockret och strö över så att insidan täcks.
Steg 2 Vispa samman resten av sockret med mjöl, kakao, vaniljsocker och mjölk i en liten kastrull. Hetta upp på medel-värme under ständig omrörning tills kakaosmeten är slät och börjar tjockna.
Steg 3 Lägg 4 rutor choklad åt sidan. Bryt resten av chokladen i bitar och och smält i en värmesäker skål över kokande vatten, eller smält i mikrovågsugn 2–3 min på medeleffekt. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Steg 4 Blanda ner den smälta chokladen i kakaoblandningen, och rör därefter ner 1/4 av ägg­vitan. Vänd försiktigt ner resten av äggvitan. Lägg en chokladruta i botten av varje portionsform. Skeda över chokladsmeten. Ställ formarna på en plåt och grädda 13 min tills kakan har höjt sig och precis stelnat. Pudra flor­socker över desserten.
Print Friendly, PDF & Email

FRÄSCHA ALTERNATIV

Det ger en fin smakbrytning att lägga några färska bär, tex hallon, på varje chokladruta innan chokladsmeten hälls i formarna.
  • On: December 19, 2012
  • In: Desserter
  • Kommentar (2)

← Föregående recept
Chokladenchiladas

Nästa recept →
Chokladmousse

Liknande recept

  • TIRAMISÙPAJ

    Alla smakerna från den klassiska italienska desserten tiramisù finns med i den här häpnadsväckande pajen – savoiardikex,...

  • Key lime pie

    Det här är en lätt version av den populära limepajen från Key West, spröd pajdeg fylld med en luftig limekräm.

  • Dessertsufflé med in...

    Den här luftiga och krämiga desserten smakar helt enkelt himmelskt. Den är härligt lätt med en fruktig och mild sötma...

  • Crème brulée

    Månadens mästerkock Sofie bjuder på en len Crème brulée med ett knäckigt täcke.

  • Vaniljfrappé

    Den här kylda, fettsnåla kaffedrinken är lätt att laga och är perfekt som snabb och god dessert.

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken