• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Grönt > Frukt & bär > Små krusbärspajer

Små krusbärspajer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
De syrliga krusbären gör sig mycket bra i söta små pajer med äkta vaniljkräm. Använd färska eller frysta bär – det blir lika gott med båda varianterna.
  • Totalt 2 tim
  • Förbereda
  • Tillaga
  • Baka 15+30 min
  • Betyg: baserat på recensioner

Ingredienser:(6)

  • Botten:
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • ½ tsk mald ingefära
  • 75 g mjukt smör
  • 1 dl kesella (10%)
  • Fyllning:
  • 400 g färska eller frysta krusbär
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl lättmjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl vetemjöl
  • Garnering:
  • Florsocker

Instruktioner:

Steg 1 Blanda alla ingredienserna till degen i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila 30 min i kylen.
Steg 2 Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och klä sex små formar, ca 12 cm i diameter, med pajdegen.
Steg 3 Nagga botten på paj-degen, lägg på bak-plåtspapper och fyll pajerna med torkade ärter. Förgrädda paj-skalen 15 min och låt dem svalna lätt.
Steg 4 Gör fyllningen: Skölj och ansa krusbären. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna.
Steg 5 Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken, tillsätt ½ dl socker och låt koka upp.
Steg 6 Vispa ihop äggen med resten av strösockret, vanilj-sockret och mjölet. Ta upp vaniljstången och vispa ner den heta mjölken i blandningen.
Steg 7 Lägg krusbären i pajskalen och häll över vanilj-krämen. Grädda pajerna mitt i ugnen 30 min.
Steg 8 Ta ut pajerna och låt dem svalna i formarna. Pudra gärna lite florsocker över pajerna före serveringen.
Print Friendly, PDF & Email

MED ANDRA FRUKTER OCH BÄR

För att variera smaken på pajerna kan du baka dem med körsbär, halverade stenfrukter, vinbär eller blåbär. Det går även bra att göra en stor paj istället för flera små. Använd en form som är ca 25 cm i diameter och grädda 35–40 min.
  • On: December 19, 2012
  • In: Frukt & bär, Bakelser, Dessertpaj
  • Comments Off on Små krusbärspajer

← Föregående recept
Smulpaj med rabarberkompott

Nästa recept →
Små päron- och chokladpajer

Liknande recept

  • Frisk och syrlig vin...

    Röda vinbär med sin fina färg och utpräglat syrliga smak räknas till de godaste bären som sommaren bjuder på. Men...

  • Crêpes med sommarbär

    Oavsett om de här crêpesen med yoghurt och bär serveras till frukost eller dessert så kommer de att bli en succé!

  • Vindruvsgelé med rie...

    Mycket elegant är denna gelédessert med både gröna och blå druvor. Ett bra exempel på att fina desserter kan göras...

  • Varm bärsoppa

    Bärsoppan, som får avsluta Mästerkockarna Evelina och Helenas vinterpicknick, överensstämmer med deras matfilosofi...

  • Vanilj brûlée med blåbär

    Crème brûlée är en riktig fransk klassiker. I original görs desserten på grädde och är ganska mäktig. Detta är...

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken