Tarteletterna fylls med en luftigt lätt kanelkräm och är en utmärkt dessert för speciella tillfällen.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 37 g
Fett: 27 g
Fibrer: 2 g
KCal: 417 kcal
KJ: 1744 kJ
Protein: 8 g
Mättat fett: 11 g
Salt: 0.1 g
Socker: 14 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 27 g
Fibrer: 2 g
KCal: 417 kcal
KJ: 1744 kJ
Protein: 8 g
Mättat fett: 11 g
Salt: 0.1 g
Socker: 14 g
Ingredienser:(6)
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl grovhackad mandel
- 4 ½ msk strösocker
- 100 g margarin (60% fett) + margarin till formarna
- 4 äggulor
- 4 små kanelstänger
- 3 dl matlagningsgrädde
- Mald kanel att sikta över kakakn
Instruktioner:
Steg 1 Mixa mjöl, mandel, 1 msk socker och margarin i en mixer eller matberedare till en smulig deg. Mixa ner 1 äggula och 1 msk kallt vatten till en slät deg. Vänd upp degen på arbets- bordet och tryck ihop den till en rund platta, Täck med plastfolie och kyl 30 min. | |
Steg 2 Smörj 6 tartelettformar som är ca 9 cm i diameter. Kavla ut pajdegen tills den är ca 3 mm tjock och skär ut 6 cirklar som är cirka 13 cm i diameter och pressa ner dem i formarna. Nagga degen med en gaffel och kyl 15 min. | ![]() |
Steg 3 Sätt ugnen på 200ºC. Lägg bakplåtspapper i formarna och täck med gula ärter eller ris. Förgrädda ca 10 min, ta bort papperet och ärterna eller riset och grädda ytterligare 5 min. Låt svalna. | |
Steg 4 Lägg kanelstängerna i grädden i en liten kastrull och hetta upp. Ta av från värmen och låt dra 10 min. Vispa ihop resten av äggulorna med resten av sockret.Vispa ner i grädden äggsmeten. Koka upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och portionera sedan upp i pajskalen och kyl. Sikta över kanel och servera kylda. |
