• Om Mästerkocken
  • Kontakt
  • Tema
    • Alla hjärtans dag
    • Bröllop
    • Dop
    • Halloween
    • Jul
    • Kalas
    • Kräftskiva
    • Midsommar
    • Nyår
    • Påsk
    • Student
  • Fågel
    • Anka, gås & kalkon
    • Kyckling
    • Vilt
    • Övrig fågel
  • Fisk
    • Fisk
    • Skaldjur
  • Kött
    • Fläsk
    • Lamm
    • Nöt
    • Vilt
  • Grönt
    • Frukt & bär
    • Grönsaker
    • Potatis
    • Rotfrukter
    • Vegetariskt
  • Pasta, ris & gryn
    • Gryn
    • Nudlar
    • Pastarätter
    • Risrätter
  • Rätter
    • Gryta
    • Paj
    • Piroger
    • Pizza
    • Sallad
    • Soppa
  • Meny
    • Brunch
    • Desserter
    • Förrätter
    • Snacks
    • Huvudrätter
    • Tillbehör
  • Bak
    • Bakelser
    • Dessertpaj
    • Konditorikakor & konfekt
    • Matbröd & bullar
    • Mjuka kakor
    • Muffins
    • Småkakor, skorpor & kex
    • Tårtor
    • Vetebröd & bullar
  • Dryck
    • Drinkar
    • Kallt
    • Smoothies
    • Varmt
  • Veckomenyer
    • Veckomeny 1
    • Veckomeny 2
    • Veckomeny 3
    • Veckomeny 4
    • Veckomeny 5
    • Veckomeny 6
    • Veckomeny 7
    • Veckomeny 8
    • Veckomeny 9
    • Veckomeny 10
    • Veckomeny 11
    • Veckomeny 12
    • Veckomeny 13
    • Veckomeny 14
    • Veckomeny 15
    • Veckomeny 16
    • Veckomeny 17
    • Veckomeny 18
    • Veckomeny 19
    • Veckomeny 20
  • Artiklar
Meny > Desserter > Kanelkrämstartelett

Kanelkrämstartelett

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga betyg ännu)
Loading...
Tarteletterna fylls med en luftigt lätt kanelkräm och är en utmärkt dessert för speciella tillfällen.
  • Förbereda 20 min+ 45 min kylning
  • Tillaga 20 min
  • Betyg: baserat på recensioner
Näringsfakta:
Kolhydrater: 37 g
Fett: 27 g
Fibrer: 2 g
KCal: 417 kcal
KJ: 1744 kJ
Protein: 8 g
Mättat fett: 11 g
Salt: 0.1 g
Socker: 14 g

Ingredienser:(6)

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grovhackad mandel
  • 4 ½ msk strösocker
  • 100 g margarin (60% fett) + margarin till formarna
  • 4 äggulor
  • 4 små kanelstänger
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Mald kanel att sikta över kakakn

Instruktioner:

Steg 1 Mixa mjöl, mandel, 1 msk socker och margarin i en mixer eller matberedare till en smulig deg. Mixa ner 1 äggula och 1 msk kallt vatten till en slät deg. Vänd upp degen på arbets- bordet och tryck ihop den till en rund platta, Täck med plastfolie och kyl 30 min.
Steg 2 Smörj 6 tartelettformar som är ca 9 cm i diameter. Kavla ut pajdegen tills den är ca 3 mm tjock och skär ut 6 cirklar som är cirka 13 cm i diameter och pressa ner dem i formarna. Nagga degen med en gaffel och kyl 15 min.
Steg 3 Sätt ugnen på 200ºC. Lägg bakplåtspapper i formarna och täck med gula ärter eller ris. Förgrädda ca 10 min, ta bort papperet och ärterna eller riset och grädda ytterligare 5 min. Låt svalna.
Steg 4 Lägg kanelstängerna i grädden i en liten kastrull och hetta upp. Ta av från värmen och låt dra 10 min. Vispa ihop resten av äggulorna med resten av sockret.Vispa ner i grädden äggsmeten. Koka upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och portionera sedan upp i pajskalen och kyl. Sikta över kanel och servera kylda.
Print Friendly, PDF & Email

SERVERINGSFÖRSLAG

Tarteletterna är mycket eleganta och är goda att servera som de är. De kan också bli ännu lyxigare serverade med ingefärsinkokta päron och en kula vaniljglass.
  • On: December 19, 2012
  • In: Desserter
  • Comments Off on Kanelkrämstartelett

← Föregående recept
Kanelkaka med äpple

Nästa recept →
Kladdkaka med vit choklad

Liknande recept

  • TIRAMISÙPAJ

    Alla smakerna från den klassiska italienska desserten tiramisù finns med i den här häpnadsväckande pajen – savoiardikex,...

  • Key lime pie

    Det här är en lätt version av den populära limepajen från Key West, spröd pajdeg fylld med en luftig limekräm.

  • Dessertsufflé med in...

    Den här luftiga och krämiga desserten smakar helt enkelt himmelskt. Den är härligt lätt med en fruktig och mild sötma...

  • Crème brulée

    Månadens mästerkock Sofie bjuder på en len Crème brulée med ett knäckigt täcke.

  • Vaniljfrappé

    Den här kylda, fettsnåla kaffedrinken är lätt att laga och är perfekt som snabb och god dessert.

Dela

  • Tweet
Home © 2012 Mästerkocken