Honung och rostade sesamfrön är en läcker kombination i denna kycklingrätt med inspiration från Asien.
Näringsfakta:
Kolhydrater: 13 g
Fett: 21 g
Fibrer: 0.3 g
KCal: 364 kcal
KJ: 1527 kJ
Protein: 30 g
Mättat fett: 5 g
Salt: 1 g
Socker: 11 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 21 g
Fibrer: 0.3 g
KCal: 364 kcal
KJ: 1527 kJ
Protein: 30 g
Mättat fett: 5 g
Salt: 1 g
Socker: 11 g
Ingredienser:(4)
- 12 kycklingben
- 3 msk honung
- 3 msk ljus soja
- 1 dl hoisinsås
- 1 msk sesamolja
- ½ dl rostade sesamfrön
Instruktioner:
Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form som är stor nog att rymma dem i ett lager. | |
Steg 2 Blanda samman honung, soja, hoisinsås och sesamolja i en liten skål. Rör om tills allt är väl blandat. | |
Steg 3 Häll honungssåsen över kycklingen. Gnid in såsen jämnt över alla bitar med hjälp av händerna. | ![]() |
Steg 4 Sätt in formen i ugnen och låt kycklingen steka 1 tim. Vänd kycklingbitarna ca 4 gånger under tillagningstiden, så att de blir mörkt gyllenbruna runtom. | |
Steg 5 Lägg över kycklingen på ett serveringsfat och droppa över skyn från den ugnsfasta formen. Strö över de rostade sesamfröna och servera genast tillsammans med ångkokt ris. |
